Τσίπρας: Σε καμιά χώρα η Siemens δεν κέρδισε εκλογές

τσίπρας-σε-καμιά-χώρα-η-siemens-δεν-κέρδισε-ε-439050

Για την ανομία και την ασφάλεια διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά το πρώτο σκέλος της συζήτησης στη Βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανομία και την έξαρση της εγκληματικότητας.

Κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός επικέντρωσε, όπως είχε προαναγγελθεί, στην υπόθεση Αυγενάκη και στην εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Ζήμενς, προκαλώντας σκληρή κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πιο συγκεκριμένα κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι απέφυγε οποιαδήποτε απάντηση για Αυγενάκη – Siemens, ενώ τον κάλεσε να αποπέμψει τον γραμματέα του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε επί προσωπικού κάνοντας λόγο για «δολοφονία χαρακτήρων» και διαμαρτυρήθηκε πως ουδέποτε έλαβε δώρο από την Ζήμενς, ενώ υπαινίχθηκε παράνομες υποκλοπές συνομιλιών στην υπόθεση Αυγενάκη, για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, γι’ αυτό περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι η αγορά του τηλεφωνικού κέντρου για το γραφείο του Κ. Μητσοτάκη έγινε αφότου προκλήθηκε θόρυβος στα ΜΜΕ.

Τσίπρας: «Το πρωί διακηρύττατε το νόμο και την τάξη, το βράδυ υπογράφατε απολύσεις αστυνομικών»

Την προηγούμενη φορά σας είπα ότι δεν είναι επίκαιρο το θέμα της ασφάλειας. Τώρα ξέρετε ποσό επίκαιρη είναι η ερώτηση σας κ. Μητσοτακη; Είναι η καλύτερη ερώτηση, στο καλύτερο timing που θα μπορούσα να έχω, είπε πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα ασφάλειας, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.

«Ο θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας τη σύλληψη του 29χρονου για τα τρομο-δέματα και άλλες περιπτώσεις. Πρόσθεσε, επίσης, πως ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε την αίσθηση πως ακούει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Καταλόγισε ακραία λογική στον πρόεδρο της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως η χώρα βρίσκει τον βηματισμό της. «Δεν βολεύεστε κ. Μητσοτάκη γιατί και εσείς και τα μέσα που σας στηρίζουν, βλέπουν ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετο βάρος».

«Μιλώντας για εκτεταμένη ανομία, δεν πλήττεται η κυβέρνηση, αλλά η ελληνική αστυνομία»

«Μιλώντας για εκτεταμένη ανομία, δεν πλήττεται η κυβέρνηση, αλλά η ελληνική αστυνομία» είπε ο πρωθυπουργός. Εξήγησε πως θίγονται οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για να κάνουν τη δουλειά τους.

«Τους κατηγορείτε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και ανεβάζετε συνέχεια στο twitter όλο συγχαρητήρια» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη συμπεριφορά «Τζέκιλ και Χάιντ». Θα σας δώσω την ευκαιρία να συνεχίζετε να τους δίνετε συγχαρητήρια, παρουσιάζοντάς σας τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα ανέφερε ο κ.Τσίπρας. «Γίνεστε γραφικός με αυτά που λέτε, το έχετε καταλάβει;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα»

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα. Η Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά θα πετύχει δημοσιονομική υπεραπόδοση και θα βρίσκεται ξανά εντός στόχων και το 2018» τόνισε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ για θέματα ασφάλειας στην «’Ωρα του Πρωθυπουργού». Η χρονιά θα κλείσει με την οικονομία να τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2% προσέθεσε, ενώ καταλόγισε αδιέξοδο στη ΝΔ.

«Η χώρα επέστρεψε με πολύ ευνοϊκότερους όρους, από την τελευταία φορά, στις αγορές. Αναβαθμίζει διαρκώς τη θέση της στις διεθνείς εξελίξεις. Και αναγνωρίζεται καθολικά» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Δεν σας βολεύει και δε σας αρέσει το προφανές, ότι χώρα βρίσκεται σε μια περίοδο δυναμικής ανάκαμψης. Και δεν σας αρέσει, γιατί το μόνο που έχετε στο μυαλό σας είναι το δικό σας το καημό, να επιστρέψετε στη διακυβέρνηση».

Στο τέλος της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Ανομία και εγκληματικότητα δεν είναι μόνο οι μολότοφ, είναι οι εκβιαστές,οι λαθρέμποροι χρυσού, η Siemens και τα «δώρα» σε πολιτικούς, η διαφθορά, τα ατελείωτα σκάνδαλα του λευκού κολάρου. Δεν τολμήσατε να αποπέμψετε τον κ. Αυγενάκη για τις συναλλαγές του με το παρακράτος. Αντ΄ αυτού, γι άλλη μια φορά, εκφράστε τη βεβαιότητά σας ότι θα νικήσετε στις επόμενες εκλογές. Ο ελληνικός λαός θα είναι τελική ετυμηγορία. Αλλά να είστε σίγουρος. Σε καμία χώρα του κόσμου, ούτε και στην Ελλάδα, η Siemens δεν κέρδισε εκλογές».

Μητσοτάκης: Η αστυνομία τρέχει να συλλαμβάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα είχε εξαπολύσει νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα ασφαλείας.

«Η αστυνομία τρέχει να συλλαμβάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι στην ΕΛ.ΑΣ αξίζουν συγχαρητήρια γιατί, όπως είπε, «προσπαθεί να ανταποκριθεί σε άγρια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα των δικών σας παραλείψεων κ. Τσίπρα».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ η αστυνομία ξέρει, μπορεί και έχει ικανότατα στελέχη. «Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών, κύριε Τσίπρα; Θα σας το πω εγώ. Η κυβέρνησή σας τις άνοιξε» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας προς την πλευρά του πρωθυπουργού πως «δικό σας είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που ψηφίσατε παρά τις προειδοποιήσεις της Δικαιοσύνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφερόμενος στην κατάργηση των φυλακών τύπου Γ λέγοντας πως φυλακές υψίστης ασφαλείας υπάρχουν σε όλες τις χώρες. «Εσείς κρίνατε όμως σκόπιμο να τις καταργήσετε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σύνεχισε λέγοντας πως «σήμερα στις φυλακές συνυπάρχουν και συναγελάζονται δολοφόνοι, ποινικοί και τρομοκράτες. Οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι, κάνοντας τις φυλακές κέντρα διοίκησης οργανωμένου εγκλήματος». Και ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε εντός φυλακών. Η έδρα του οργανωμένου εγκλήματος είναι στον Κορυδαλό. Εξηγήσατε μας γιατί φέρατε το νόμο. Μήπως για να κάνετε χατήρι σε φυλακισμένους φίλους του κ. Λαμπρου; Σας κρατάνε; Τους χρωστάτε κάτι;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην σύλληψη του νεαρού που κατηγορείται για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο λέγοντας «ποιος εξίσωσε τη βία και την τρομοκρατία με τα Μνημόνια; Το κάνατε εσείς όταν βάλατε φωτιά στη χώρα για να έρθετε στην εξουσία και μετά να υπογράψετε Μνημόνια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τα κριτήρια αποφυλάκισης πρέπει να γίνουν πιο σκληρά. «Η ανομία κερδίζει συνεχώς έδαφος» τόνισε και ανέφερε ότι σχεδόν 2.000 έγκλειστοι για καουργηματικές πράξεις επέστρεψαν στο έγκλημα. «Τί έχετε να πείτε στη μητέρα νεαρού κοσμηματωπήλη που δολοφονήθηκε από ληστή που απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου; Τί έχετε να πείτε στη γυναίκα του εστιάτορα τη Υδρας που δολοφονήθηκε από δράστες που είχαν απελευθερωθεί με τον ίδιο νόμο; Τί έχετε να πείτε στην κυρία που έκαψαν με σίδερο; Οφείλετε συγγνώμη από τα θύματα και τους οικείους τους» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι Έλληνες φοβούνται μέσα στα σπίτια τους, υποστηρίζοντας πως τα Εξάρχεια είναι άβατο, εξάγουν τρομοκρατία, όπως είπε. Εστίασε την κριτική του στα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια λέγοντας πως «τα πανεπιστήμια εξελίσσονται σε πεδίο δράσης τραμπούκων». Όπως είπε «υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών στο ΑΠΘ. Και η απάντηση Γαβρόγλου ήταν να συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα λες και είναι δουλειά των φοιτητών να αντιμετωπίζουν το έγκλημα».

Αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε προς τον πρωθυπουργό «Μήπως έχετε δυσκολία να περάσετε το Ρουβίκωνα;», τονίζοντας ότι τα μέλη της ομάδας μετά την εισόδο τους στο κοινοβούλιο «έφυγαν από τη Βουλή με προσωπική επιμέλεια του προέδρου της Βουλής, που μετέτρεψε τα περιπολικά σε ταξί» και σημείωσε ότι «κάποιοι θεωρούν ότι τα “παιδιά’ κάνουν επαναστατική γυμναστική».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στην αρχική του τοποθέτηση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Όπως είπε ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί. «Κανείς δεν θα κινείται σε κατάσταση διαρκούς απειλής. Οσοι εγκληματούν θα υφίστανται τις συνέπειες των πράξεών τους» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook