Τσίπρας: Πράξη γενναιότητας το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

τσίπρας-πράξη-γενναιότητας-το-νομοσχ-596351

«Η Εθνική Αντιπροσωπεία, καλείται αυτές τις μέρες να πράξει το αυτονόητο, απέναντι σε ένα σημαντικό τμήμα συμπολιτών μας που για δεκαετίες παρέμεινε ηθελημένα από την Πολιτεία, αόρατο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου.

«Καμιά παράδοση, καμιά θρησκεία, καμιά αντίληψη οικογένειας, δεν επιτάσσει να παραμένουν άνθρωποι στο περιθώριο, ή να πετιούνται σε ένα θεσμικό και κοινωνικό Καιάδα. Καμιά», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός πέταξε το γάντι στη ΝΔ ως προς το ποια θα είναι η στάση της απέναντι στο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «καθώς καλούμαστε να εγκρίνουμε, να απορρίψουμε, ή και να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας, όπως αποφάσισε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης», θέλει να θυμίσει τους στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη: «Είστε υπέρ, ή κατά;Έστω απαντήστε μ’ ένα ναι, ή μ’ ένα όχι».

«Σήμερα στην Ελλάδα του 2017, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, η συζήτηση για τη διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνεται στο έδαφος των στρεβλώσεων ενός συντηρητισμού που καλεί όχι μόνο για τον μη σεβασμό στην διαφορετικότητα, αλλά και για την εκούσια τιμωρία των συνεπειών της διαφορετικότητας».

Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλής, για να υπογραμμίσει πως όσοι καλούν αυτό το διάστημα την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο, της ζητούν ουσιαστικά «όχι μόνο να μη γίνει σεβαστός ο αυτοπροσδιορισμός ενός ατόμου ως προς το φύλο του, αλλά να αφήσουμε να συνεχίζεται ενσυνείδητα η περιθωριοποίηση, το bullying και ο εξευτελισμός της προσωπικότητας μερίδας συμπολιτών μας, που βρίσκονται απροστάτευτοι απέναντι στον κοινωνικό συντηρητισμό, και τα στερεότυπα».

«Εμείς σήμερα τους απαντάμε καθαρά με ευθύτητα», υπογράμμισε, «ότι η ελληνική κυβέρνηση, έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο». «Σεβαστές όλες οι απόψεις», σχολίασε, «αλλά έχουμε επιλέξει έναν άλλον δρόμο, της υπεράσπισης και της διεύρυνσης των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook