Τσίπρας: «Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα»

τσίπρας-θέτω-στην-κρίση-του-ελληνικο-277968

Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την συμφωνία αλλά και να δώσουμε την μάχη για να εμποδίσουμε την επιβολή άδικων και βάρβαρων μέτρων

Την παραίτηση του ιδίου και της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες, χωρίς να προσδιορίσει την ημερομηνία των εκλογών, ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, ζητώντας από τον λαό να κρίνει τα πεπραγμένα της θητείας του και τονίζοντας ότι η λαϊκή εντολή που έλαβε στις 25 Γενάρη εξήντλησε τα όριά της.

«Τώρα που ο δύσκολος κύκλος έφτασε στο τέλος του και σε αντίθεση με τη στάση πολλών που δυστυχώς θεωρούν ότι δικαιούνται να κρατάνε τις θέσεις, τις έδρες, τα αξιώματα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τις περιστάσεις, εγώ αισθάνομαι τη βαθιά ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όλα όσα έπραξα. Και τα σωστά και τα λάθη. Και τις επιτυχίες και τις παραλείψεις.

Γι΄αυτό και αποφάσισα και σε λίγο θα μεταβώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να υποβάλω την παραίτησή μου καθώς και την παραίτηση της κυβέρνησης. Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 του Γενάρη εξήντλησε τα όριά της και τώρα πρέπει να πάρει το λόγο εκ νέου ο κυρίαρχος λαός», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας την απόφασή του.

Κάλεσε τους πολίτες να αποφανθούν με την ψήφο τους αν η κυβέρνηση εκπροσώπησε τη χώρα «με την αποφασιστικότητα και το κουράγιο που απαιτούσαν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές», αν η συμφωνία που επετεύχθη «παρέχει τις προϋποθέσεις για να ξεπεραστούν τα σημερινά αδιέξοδα, να ανακάμψει η οικονομία, να μπούμε στη διαδικασία απαλλαγής από τα μνημόνια», αλλά και «ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο δύσκολο αλλά επιτέλους ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας, ποιός και πώς μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα την απομείωση του χρέους, ποιος και πώς μπορεί να προχωρήσει με σίγουρο και σταθερό βηματισμό στις αναγκαίες, βαθιές, προοδευτικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ζήτησε επίσης από το λαό να κρίνει και εκείνους που έδωσαν «τη μάχη μέσα και έξω από τη χώρα για να μη βρεθεί η Ελλάδα στο απόσπασμα», αλλά «κι εκείνους που επικαλούμενοι ιδεολογική συνέπεια, εισηγούμενοι την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται δανεισμό, δηλαδή μνημόνιο αλλά με δραχμή, διέπραξαν την ακραία ασυνέπεια να μετατρέψουν σε κοινοβουλευτική μειοψηφία, την πλειοψηφία που ο λαός μας έδωσε στην πρώτη στον τόπο κυβέρνησης της Αριστεράς».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι απαιτείται καθαρή εντολή, ισχυρή κυβέρνηση, σταθερή και χωρίς ταλαντεύσεις πορεία, αλλά και συμπόρευση με την κοινωνία.

Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει «την ασπίδα των ιδεών και των αξιών του» ΣΥΡΙΖΑ «σε κανέναν και μπροστά σε καμία δυσκολία».

  • Στο Προεδρικό Μέγαρο μετά το διάγγελμα

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του διαγγέλματος, ο κ.Τσίπρας πέρασε την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβσασίλη και ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook