Τσίπρας: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά

τσίπρας-η-νίκη-του-συριζα-θα-είναι-το-τ-144387

tsiprasΈκανε λόγο για ένα διεθνές συνέδριο για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους – Αποκάλεσε τους ανθυποψηφίους του για την προεδρία της Κομισιόν «σωματοφύλακες της λιτότητας»

Για την ανάγκη κατάργησης της πολιτικής του «νεοφιλελευθερισμού» στην Ε.Ε. και την αποδοκιμασία των πολιτικών της λιτότητας μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συνέδριο του αριστερού κόμματος της Γερμανίας “Die Linke”.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και ζήτησε ξανά τη σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, στο πρότυπο τη Διάσκεψης του Λονδίνου το 1953, όταν και οι σύμμαχοι διέγραψαν το μεγαλύτερο χρέος της μεταπολεμικής Γερμανίας.

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, είμαι βέβαιος πως η Αριστερά θα είναι η έκπληξη των Ευρωεκλογών τόνισε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας πως οι Ευρωπαίοι πολίτες θα ψηφίσουν για το τέλος της λιτότητας και κατά της πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ. Ο πρόεδρος του Σύριζα επιτέθηκε και κατά των ανθυποψηφίων του για την προεδρία της Κομισιόν, κ. Γιουνκέρ, Φέρχοφσταντ και Σουλτς κάνοντας λόγο για υποψηφίους που προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο και να συνεχίσουν τις πολιτικές λιτότητας.

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, μπορώ να σας βεβαιώσω πως ο Σύριζα θα επιτύχει μια μεγάλη νίκη στις 25 Μα;ίου, μια νίκη που θα σημαίνει το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου και των μέτρων λιτότητας στην Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν την Ευρώπη των λαών ή την Ευρώπη των τραπεζιτών και δεν θα επιλέξουν ούτε του Συντηρητικούς του Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, ούτε τους Σοσιαλιστές του Μάρτιν Σουλτς, ούτε τους Φιλελεύθερους του Γκι Φέρχοφσταντ, τους «σωματοφύλακες της λιτότητας» όπως τους χαρακτήρισε- αλλά θα επιλέξουν την πλήρη ανατροπή των πολιτικών λιτότητας στην Ε.Ε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το επιχείρημα πως η λιτότητα στην Ελλάδα ήταν μια αποτυχία της τρόικας καθώς η χώρα μας ζήτησε τη βοήθεια των δανειστών με χρέος στο 124% του ΑΕΠ και εξέρχεται από το πρόγραμμα με χρέος στο 175% και υπογράμμισε πως στις επερχόμενες εκλογές οι νέοι, οι άνεργοι και όλοι όσοι επιθυμούν μια διαφορετική προσέγγιση στην Ε.Ε θα ψηφίσουν την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Πηγή: protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook