Τσίπρας: Έχουν γίνει αρκετές ανοησίες στα προγράμματα της Ελλάδας

τσίπρας-έχουν-γίνει-αρκετές-ανοησίες-353650

«Από το 2010 και μετά έχουν γίνει αρκετές ανοησίες στα προγράμματα της Ελλάδας, με συνέπεια τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και μία πρωτοφανή για την Ε.Ε. ανθρωπιστική κρίση, την εκτίναξη της ανεργίας, την απώλεια του ενός τετάρτου του εθνικού πλούτου, την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας «βέλη» κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κλίμα γενικευμένης υποστήριξης της θέσης της ελληνικής κυβέρνησης ότι η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει μέσα σε λίγες ημέρες, μέχρι τις 22 Απριλίου. Ανέφερε επίσης ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν τώρα τα δυσκολότερα μέτρα, ενώ κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι επιθυμεί να επαναφέρει στο τραπέζι μέτρα τα οποία έχουν βγει εκτός ατζέντας και του καταλόγισε ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί την αποτυχία του.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι για πρώτη φορά από την έναρξη των προγραμμάτων υπάρχει απόλυτη συμφωνία ως προς τις εκτιμήσεις για τα όσα πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαίων. Ωστόσο, έκανε λόγο για μία έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και εκπροσώπων ΔΝΤ. «Δεν θα επιτρέψουμε η σύγκρουση αυτή να έχει ως θύμα της Ελλάδα» υπογράμμισε.

«Σχεδόν όλοι γνωρίζαμε ότι το ΔΝΤ παίζει αδικαιολόγητα τις καθυστερήσεις. Δεν γνωρίζαμε όμως μέχρι πού θέλουν να οδηγήσουν την Ευρώπη κάποιοι πράγματι ανόητοι», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και επικαλέστηκε αναφορά της γενικής διευθύντριας του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία στην απαντητική της επιστολή προς τον ίδιο, χαρακτήρισε «ανοησία» της τακτική καθυστέρησης ανοησία. «Συμφωνώ απολύτως με την άποψη αυτή» πρόσθεσε και διερωτήθηκε αν όσοι κάθονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, από την πλευρά του Ταμείου, συμφωνούν με αυτήν την εκτίμηση. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να μην επιβεβαιωθούν όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook