«Τσίμπησαν» 61χρονο με λαθραία τσιγάρα και καπνό

τσίμπησαν-61χρονο-με-λαθραία-τσιγάρα-765262

Στη σύλληψη ενός 61χρονου για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προχώρησαν σήμερα το πρωί, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ο άνδρας εντοπίστηκε να βγαίνει από το σπίτι του, το οποίο χρησιμοποιούσε και ως αποθήκη μέσα στο Ηράκλειο, και να τοποθετεί στο μηχανάκι του 25 πακέτα τσιγάρα και δεκατέσσερις 14 συσκευασίες καπνού των 50g γραμμαρίων η κάθε μια, καπνικά προϊόντα τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ακολούθησε κατ΄ οίκον έρευνα, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου Τελωνείου Ηρακλείου με σκύλο ανίχνευσης καπνικών, όπου βρέθηκαν επιπλέον 1.780 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 193 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η κάθε μια καπνικά προϊόντα τα οποία επίσης δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα, το δίκυκλο όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ.

Σύμφωνα με λογιστικά στοιχεία Τελωνείου Ηρακλείου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 10,128.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook