Τσέρνομπιλ | Βίντεο – αφιέρωμα 28 χρόνια μετά | Εικόνες σοκ

τσέρνομπιλ-βίντεο-αφιέρωμα-28-χρόνια-141351

Στη 1.26 τα ξημερώματα η καμπάνα στο Κίεβο χτυπάει πένθιμα 28 φορές. Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό «Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν», στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, άρχισαν τις προγραμματισμένες εργασίες για ένα πείραμα, που σκοπό είχε να ελέγξει τα συστήματα ασφαλείας στον αντιδραστήρα Νο 4, αλλά οδήγησε στο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία

TSERNOBIL-720x390

tsernobil1Για τον 70χρονο Γιούρι Τσερκάσουν-πρώην εργαζόμενο στο Τσέρνομπιλ:«Αυτή είναι ημέρα μνήμης των θυμάτων. Ημασταν εργαζόμενοι στο τμήμα του αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου του Τσέρνομπιλ.όλα τα ονόματα των θυμάτων που είναι γραμμένα εδώ τα γνωρίζαμε,δουλεύαμε μαζί. Αυτή είναι ημέρα μνήμης, πολύ οδυνηρής και επώδυνης για όσους επέζησαν.»

3909Τόνοι ραδιενέργειας,που αντιστοιχούν σε 400 βόμβες σαν αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα, εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα μολύνοντας τα πάντα, το έδαφος,το νερό, τον αέρα ακόμα και τους ανθρώπους.

chernobyl009Σύμφωνα με τον ΟΗΕ 8,4 εκατομμύρια στην Ουκραία,τη Ρωσία και την Λευκορωσία έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια από την οποία έχει μολυνθεί έκταση ίση με τη μισή έκταση της Ιταλίας.

Chernobyl - The AftermathΤο Δεκέμβριο του 2000 το Τσέρνομπιλ έκλεισε οριστικά ωστόσο ακόμη και σήμερα παρατηρείται έκλυση ραδιενεργών στοιχείων στην ατμόσφαιρα λόγω της βιαστικής κατασκευής της προστατευτικής σαρκοφάγου.

Πηγή: flogit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook