Τρόμος στο Βέλγιο: 4 νεκροί από πυροβολισμούς στη Λιέγη – Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

τρόμος-στο-βέλγιο-4-νεκροί-από-πυροβολι-695773

Ώρες τρόμου ζει ξανά το Βέλγιο μετά την επίθεση ενόπλου που σκότωσε τρεις ανθρώπους στην πόλη Λιέγη πριν να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών. Η επίθεση σημειώθηκε έξω από καφετέρια σε κεντρικό σημείο της Βελγικής πόλης στις 10:30 το πρωί (τοπική ώρα Βελγίου).

Νεκροί εκτός από τον δράστη της επίθεσης, είναι δύο αστυνομικοί και ένας περαστικός σύμφωνα με το γαλλικό RTBF ενώ άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί – με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ένας εξ αυτών είναι επίσης αστυνομικός.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο περαστικός ήταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που έτυχε να περνάει από τη λεωφόρο Αβρουά όπου και σημειώθηκε η επίθεση.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, αφού άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών στη συνέχεια πήρε μια όμηρο και κατευθύνθηκε σε ένα σχολείο δίπλα στην καφετέρια προτού τελικά να «εξουδετερωθεί».

Η ιστοσελίδα Dh.be αναφέρει – επικαλούμενη αστυνομικές πηγές – ότι ο άνδρας πριν να πέσει νεκρός φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

«Άκουσα πέντε πυροβολισμούς και είδα να τρέχει ένας άνδρας με όπλο που φορούσε μαύρο καπέλο, μαύρη μπλούζα και είχε ένα τσαντάκι στη μέση» περιέγραψε τι συνέβη δημοσιογράφος του RTBF που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

«Ο δράστης επιχείρησε να μπει στην καφετέρια από την μπροστά πόρτα» δήλωσε ιδιοκτήτης παρακείμενης επιχείρησης.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της ανταλλαγής των πυροβολισμών ανάμεσα στον άνδρα και τους αστυνομικούς.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα σοβαρό περιστατικό». «Παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης μαζί με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών» πρόσθεσε ο Βέλγος πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίθεση στη Λιέγη.

Το 2011 στη Λιέγη, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Βελγίου-Γερμανίας, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ, σκότωσε 4 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100 πριν τελικά να αυτοκτονήσει.

Το Βέλγιο βρίσκεται σε ύψιστο αντιτρομοκρατικό συναγερμό μετά την επίθεση από Τζιχαντιστές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

protothema.gr

One thought on “Τρόμος στο Βέλγιο: 4 νεκροί από πυροβολισμούς στη Λιέγη – Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook