Τροϊκανικά παζάρια με το πλεόνασμα

τροϊκανικά-παζάρια-με-το-πλεόνασμα-38831

stournaras troikaΜέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίστηκαν οι μαραθώνιες συναντήσεις της τρόικας με τον Γ. Στουρνάρα και τους υπουργούς που εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις, με στόχο οι δύο πλευρές να έρθουν πιο κοντά και να επιτευχθεί η συμφωνία μέχρι την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν ασφυκτικά για αλλαγές στα εργασιακά και τις ομαδικές απολύσεις, όπως επίσης και για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015. Παράλληλα η τρόικα θέτει θέμα ποσοστού του μοιράσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο Α. Σαμαράς έχει δεσμευτεί πως το 70% θα πάει στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ενστόλων ενώ οι επικεφαλής των δανειστών θέλουν να μοιραστεί πολύ χαμηλότερο ποσοστό.

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω μάλιστα κυβερνητικό στέλεχος σημείωνε: «Δεν μπορείς να έρχεσαι ως τρόικα και να ζητάς κάτι επιπλέον μετά από τόσες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και μία ισορροπία που έχει υπάρξει, με το ζόρι απελευθέρωση την στιγμή που εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν βρει έναν τρόπο συνεννόησης».

Παράλληλα η ίδια πηγή τόνιζε ότι για το νέο κύμα απολύσεων που ζητά για το δημόσιο το 2015, η ελληνική πλευρά προσπαθεί να πείσει ότι πρόκειται για ένα μέτρο που δεν μπορεί να περάσει δεδομένου ότι θα διαταράξει ένα σύνολο 600.000 υπαλλήλων για έναν μικρό αριθμό απολύσεων.

Επίσης δεν έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες όσον αφορά την εργαλειοθήκη το ΟΟΣΑ. Το «φρέσκο» γάλα και τα μη συνταγογραφημένα φάρμακα παραμένουν τα μεγαλύτερα αγκάθια. Ο Κ. Χατζηδάκης αναμένεται να παρουσιάσει την νέα πρόταση η οποία θα αφορά τη χρήση της λέξης «φρέσκο» για γάλα χαμηλής παστερίωσης, δηλαδή, έως δέκα ημερών.

Μάλιστα, το υπουργείο έχει στοιχεία που δείχνουν ότι στην αγορά σήμερα δεν υπάρχει κανένα γάλα με διάρκεια ζωής από 5 έως 15 ημέρες και μόνο 6 προϊόντα, με διάρκεια ζωής από 15 έως 40 ημέρες. Αντίθετα, εντοπίζονται 17 προϊόντα στην κατηγορία των 5 ημερών και 17 προϊόντα πάνω από τις 40 ημέρες. Αυτό δείχνει τεχνητό διαχωρισμό.

Στο υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε και η επικεφαλής του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου καθώς ένα από τα καυτά θέματα στην ατζέντα είναι αυτό του νομοσχεδίου για τις τράπεζες που σχετίζεται άμεσα με την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank.

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook