Τρομοκρατικό χτύπημα στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, σύζυγο Κρητικού δικηγόρου | Photos

τρομοκρατικό-χτύπημα-στην-εισαγγελέ-441145

Εφιαλτικές στιγμές έζησε η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη- σύζυγος του γνωστού Κρητικού νομικού Αντώνη Γρηγοράκη- η οποία υπήρξε στόχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη. Κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια της εισαγγελέως Τσατάνη έσκασε 1 κιλό εκρηκτικών στις 22:45 της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της δικαστικού Θέμης Σοφός.

Όπως δήλωσε συγκλονισμένος στην ΚΡΗΤΗ TV και στη δημοσιογράφο Ράνια Μωραϊτη ο σύζυγος της εισαγγελέως και γνωστός δικηγόρος Αντώνης Γρηγοράκης η σύζυγός του καθόταν στον καναπέ όταν άκουσε τον τρομακτικό θόρυβο από την μπαλκονόπορτα, σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που βρισκόταν.

neakriti-news-image-1

neakriti-news-image-2

neakriti-news-image

Όπως ανέφερε ο κ.Γρηγοράκης «όλη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη. 18 χρόνια που υπηρετούσε στην Κρήτη ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με τη σύζυγό μου. Ανησυχήσαμε όταν πληροφορηθήκαμε για την έκρηξη στο σπίτι της συζύγου μου στην Αθήνα. Ευτυχώς η ίδια δεν τραυματίστηκε».

Μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το γεγονός ότι ενώ μέχρι πρότινος η εισαγγελέας Εφετών είχε συνοδεία δύο αστυνομικών το τελευταίο διάστημα είχαν απομακρυνθεί. Ενδεχομένως λοιπόν οι δράστες να γνώριζαν ότι δεν είχε προστασία.

Και νέες απειλές

Η ανάληψη της ευθύνης έγινε με ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανακοίνωση η οποία φέρει τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις Πρώτη Πράξη» αναφέρεται ότι «επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…».

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κίνητρο της ενέργειας σχετίζεται με την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία χειρίζεται η κ. Τσατάνη και υποθέσεις που έχει χειριστεί στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με το κείμενο, η δικογραφία για τα εξοπλιστικά, που αφορούσαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου, μέλους των «Πυρήνων».

Πηγή: neakriti.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook