Τρομοκρατεί ή καθησυχάζει τους πελάτες της η TUI; Βγάλε συμπέρασμα…

τρομοκρατεί-ή-καθησυχάζει-τους-πελάτ-200867

tuiΠροετοιμασμένη για το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος στην Ελλάδα είναι η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία τουρισμού της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt» και τη «Ναυτεμπορική».

Η εταιρεία διαβεβαιώνει μάλιστα τους πελάτες της ότι όχι απλώς δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, αλλά πολλά θα είναι φθηνότερα από ό,τι μέχρι τώρα.

Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε νομισματική εξέλιξη. Στο μεταξύ τα συμβόλαια είναι έτσι δομημένα ώστε οι υποχρεώσεις πρέπει πάντα να πληρώνονται σε ευρώ, δηλώνει εκπρόσωπος της TUI στην εφημερίδα και επιβεβαιώνει ότι ο νέος αυτός νομισματικός όρος ισχύει για συμβόλαια με ξενοδόχους όλων των ευρωπαϊκών χωρών, με τους οποίους συναλλάσσεται η TUI.

Το 2009 ο τότε επικεφαλής της TUI Γερμανίας Φόλκερ Μπέτχερ ήθελε να αναγκάσει μόνο τους Έλληνες επιχειρηματίες, όχι όμως τους Ισπανούς, Ιταλούς ή Πορτογάλους, κάτι το οποίο θα είχε ανεβάσει περαιτέρω την αντίδραση στην Αθήνα, λόγω της άνισης μεταχείρισης.

Παρ” όλα αυτά Έλληνες επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού απεύχονται το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocosmos.gr καθώς έχουν δάνεια, τα οποία αναμένεται να εκτιναχθούν. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης περίπου 80 ξενοδοχεία έκλεισαν μόνο στην Αθήνα ενώ ήδη λόγω της έντονης εκλογικής αντιπαράθεσης υπήρξε μείωση των προκρατήσεων της τάξης του 50% αλλά και των προκαταβολών.

Η TUI Hellas (πρώην AIRTOUR GREECE S.A) είναι μέλος της TUI Travel PLC, που δημιουργήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2007 από την συγχώνευση της First Choice Holidays PLC και της TUI AG. H TUI Travel PLC είναι από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες παγκοσμίως, αφού προσφέρει ταξιδιωτικές υπηρεσίες σε 180 χώρες, εξυπηρετεί πάνω από 30 εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 20 κύριες αγορές προσφέροντας ευρεία γκάμα και απασχολεί 48,000 εργαζόμενους.

Σήμερα, έχει δίκτυο 25 υποκαταστημάτων σε σημαντικούς ελληνικούς προορισμούς και με τη διεθνή συνεργασία του Ομίλου της TUI, η εταιρία έχει ισχυροποιήσει την θέση της ως ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στην Ελλάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook