Τρομερός ΟΦΗ! «Κατάπιε» τον Άρη στο κολαστήριο του «Γεντί Κουλέ» | Video

τρομερός-οφη-κατάπιε-τον-άρη-στο-κολ-673147

Μεγάλος θριαμβευτής στη μάχη του Γεντί Κουλέ ο ΟΦΗ! Η ομάδα του Ηρακλείου νίκησε 2-0 τον Άρη για την 25η αγωνιστική της Football League, σημείωσε τη 12η διαδοχική του επικράτηση, έσπασε το αήττητο των Θεσσαλονικέων και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή με 63 βαθμούς (στο -3 οι «κίτρινοι»). Ο Μάνος έφτασε τα 19 γκολ, ο Βουό έκανε το 2-0.

Το σπουδαίο ντέρμπι στο Ηράκλειο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να έχει την υπεροχή. Όχι ότι πίεσε ασφυκτικά τον Άρη, αλλά είχε τη μπάλα υπό την κατοχή του, στην προσπάθεια να ελέγξει το παιχνίδι. Αν εξαιρεθεί, ωστόσο, ένα σουτ του Κουτσιανικούλη, που κόντραρε, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Αναγνωστόπουλου στα πρώτα λεπτά. Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την απόδοσή τους και ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη πολύ κοντά σε ένα γκολ. Ήταν στο 18′, όταν το κοντινό πλασέ του Κάσσου έβγαλε ο Στρέζος. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ έδιωξε σε κόρνερ και την κεφαλιά του Διαμαντόπουλου στο 21′. Στο 27′ οι Κρητικοί σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν. Ο Βουό μάρκαρε αντικανονικά τον Μουμίν, του έκλεψε τη μπάλα, βρέθηκε απέναντι στον Αναγνωστόπουλο, αλλά προτίμησε να δώσει δεξιά στον Λεάλ. Αυτός ξαναπέρασε στον Ιβοριανό, που ήταν οφσάιντ. Ακολούθησε παιχνίδι κέντρου και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, οι Κρητικοί έφτασαν σε ένα υπέροχο γκολ!

Ο Κουτσιανικούλης έδωσε στον Βουό, αυτός στον Μαχαίρα, εκείνος με τη σειρά του πέρασε στον Κουτσιανικούλη, αυτός στον Μάνο, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Τρομερή ομαδική προσπάθεια από τους γηπεδούχους. Όσο ιδανικά έκλεισε το πρώτο μέρος για τον ΟΦΗ, άλλο τόσο εξαιρετικά ξεκίνησε το δεύτερο. Με γκολ. Στο 48′ Λεάλ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Βουό έκανε το σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Ιντζόγλου και χτύπησε στο οριζόντιο και μέσα (2-0). Ο Άρης είχε πια να διαβεί… βουνό. Ο Σπανός προχώρησε άμεσα σε δύο αλλαγές, περνώντας στο ματς Μπαργκάν και Πασά, ενώ στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες ο τεχνικός διευθυντής των φιλοξενούμενων, Παύλος Μυροφορίδης.

Οι «κίτρινοι» άρχισαν να πιέζουν τον ΟΦΗ, ώσπου στο 58′ έγινε μια φάση που προκάλεσε αντιδράσεις. Έγινε φάουλ από τον Πουρτουλίδη έξω από την περιοχή του ΟΦΗ στον Διαμαντόπουλο, αλλά ο Πασάς συνέχισε τη φάση και σκόραρε με σουτ. Ο Ρατσιάτος, όμως, δεν άφησε τη φάση να εξελιχθεί και ζήτησε να εκτελεστεί φάουλ, κάτι που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες εκ μέρους των Θεσσαλονικέων. Στο 59′ ο Μπαργκάν εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Στρέζος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο ο Άρης έμοιαζε να συμβιβάζεται την ιδέα της ήττας, παρότι αμέσως μετά το 2-0 και για κάποια λεπτά έβγαλε αντίδραση. Οι «μελανόλευκοι» έκαναν εξαιρετική διαχείριση και μάλιστα έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ. Είναι χαρακτηριστικές οι ευκαιρίες του 80′ και του 83′. Στην πρώτη ο Πουρτουλίδης συνεργάστηκε με τον Βουό, ντρίμπλαρε τον Σόουζα, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος. Στη δεύτερη ο Μάνος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από αριστερά, αποσόβησε το 3-0 ο κίπερ του Άρη.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Μπολάκης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης (64΄Βαφέας), Νάστος, Μαχαίρας, Λεάλ (55′ λ. τρ. Πουρτουλίδης), Κουτσιανικούλης (84′ Ντίνας), Βουό, Μάνος.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγωστόπουλος, Τζανακάκης (82′ Μπούρμπος), Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Μουμίν, Ιντζόγλου, Κάσσος (52′ Μπαργκάν), Πλατέλλας, Ντούνης (52′ Πασάς), Διαμαντόπουλος.

Πηγή: FL News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook