Τρελό γέλιο: Δείτε τον Μπερλουσκόνι να παρουσιάζει την βιογραφία του στα αγγλικά

τρελό-γέλιο-δείτε-τον-μπερλουσκόνι-να-259595

berlusconiΤο πράσινο από το καλοφροντισμένο γκαζόν της έπαυλής του τραβάει την προσοχή. Λίγα μέτρα πιο μακριά βρίσκονται ξαπλωμένα νωχελικά ο κατάλευκος Ντουντού και η επίσης πάλλευκη Ντουντίνα. Η κάμερα μετακινείται και διακρίνεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι να προετοιμάζεται για την παρουσίασή του. Ο φακός εστιάζει και η οθόνη πλημμυρίζει από το μαυρισμένο πρόσωπο του πρώην Καβαλιέρε, ο οποίος ανοίγει το στόμα του και… μιλάει στα αγγλικά.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα αποτυπώνει τον επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς να παρουσιάζει την βιογραφία του, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Rizzoli το ερχόμενο φθινόπωρο.

Για τη δημιουργία του βιβλίου αυτού ο Μπερλουσκόνι συνεργάστηκε με τον δημοσιογράφο Άλαν Φρίντμαν, ο οποίος γράφει στην εφημερίδα Corriere della Sera και έχει δημοσιεύσει το bestseller «Ammazziamo il Gattopardo».

«Για πολλά χρόνια πολλοί δημοσιογράφοι μου ζήτησαν να τους πω την ιστορία της ζωής μου. Πάντα αρνήθηκα. Συμφώνησα να συνεργαστώ με τον Άλαν Φρίντμαν γιατί τον εμπιστεύομαι. Όπως είχε πει ο Στιβ Τζομπς στον βιογράφο του: “Θα σου πω την ιστορία μου, θα γράψεις ό,τι σου αρέσει”», ακούγεται να λέει στα αγγλικά με χαρακτηριστική ιταλική προφορά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του μιλάει για την ζωή του, αγγίζει τις επιχειρηματικές επιτυχίες του, ακόμα και τις δικαστικές περιπέτειές του, ενώ αναφέρεται εκτενώς σε κάποιες από τις μεγάλες του αγάπες, την Milan και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τον Φρίντμαν το εγχείρημα της προετοιμασίας του βιβλίου ξεκίνησε πριν 15 μήνες ενώ επισημαίνει πως τόνισε στον Μπερλουσκόνι πως δεν επρόκειτο να ετοιμάσει μία αγιογραφία του, αλλά μία ιστορία για μία ζωή συναρπαστική και περιπετειώδη.

«Είναι μία εκπληκτική ιστορία ενός δημοφιλούς και αμφιλεγόμενου πρωταγωνιστή της διεθνούς σκηνής, ένας μεγιστάνας της τηλεόρασης που αναδιαμόρφωσε το έθνος και ήταν μάρτυρας της ιταλικής ιστορίας σε μία περίοδο σημαντικών αλλαγών. Είμαστε χαρούμενοι που εκδίδουμε αυτό το βιβλίο που απαντά στο αίτημα της Hachette Books να προσπαθήσει να ξεκινήσει έναν καινούριο διάλογο με τους Αμερικανούς αναγνώστες σχετικά με θέματα προκλητικά και συναρπαστικά», δηλώνει ο Μάουρο Ντι Πιέτρα, διευθυντής των εκδόσεων Hachette Books, που αποτελεί αμερικανικό παράρτημα των εκδόσεων Rizzoli.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook