Τρελαίνει το εξωτερικό το κρητικό κρασί! | Photos

τρελαίνει-το-εξωτερικό-το-κρητικό-κρα-417898

Στο πλαίσιο της έκθεσης κρασιού ΟιΝοτικά τον περασμένο Φεβρουάριο, το “Wines of Crete” φιλοξένησε τον παγκοσμίου φήμης δημοσιογράφο οίνου, Andrew Jefford.

Διοργανώθηκε μία μοναδική αμπελοοινική και οινοτουριστική εμπειρία (fam trip) στην Κρήτη, ώστε ο Andrew Jefford να γνωρίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Κρητικού Αμπελώνα και να δοκιμάσει κρασιά από τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού. Η περιήγηση του κ. Jefford έγινε με την συνδρομή και την υποστήριξη του οινο-δημοσιογράφου και συγγραφέα Ν. Μάνεση και τη συνοδεία του οινολόγου Μ. Σταφυλάκη και των γεωπόνων, Ν. Σωμαράκη και Δ. Τσουπέη.

winesofcrete_jefford_01

winesofcrete_jefford_02

winesofcrete_jefford_03

Αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης, ήταν να γραφτεί ένα καίριο άρθρο αποκλειστικά για τον Κρητικό Αμπελώνα και να ακολουθήσουν ακόμα δύο σε στήλες διεθνούς φήμης περιοδικών. Το πρώτο άρθρο γράφτηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά έντυπα για τον οίνο, το περιοδικό Decanter.  Αφορούσε την αμπελουργία και το κλίμα της Κρήτης, τις Κρητικές ποικιλίες σταφυλιού αλλά και κριτική πάνω σε ετικέτες που δοκίμασε από τους Κρήτες οινοπαραγωγούς.

Ακολούθησε το δεύτερο άρθρο τον Αύγουστο στους Financial Times. Ο κ. Jefforfd, ανέφερε εκτενώς την οινογαστρονομική εμπειρία που είχε στην Κρήτη. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη μακρά ιστορία του Κρητικού Αμπελώνα και στην εξέλιξη του τα 4.000 χρόνια ύπαρξής του, μεταφέροντας εικόνες από το οδοιπορικό του στο νησί. Στο άρθρο του εξυμνεί την Diva του Κρητικού αμπελώνα, τη λευκή ποικιλία Βιδιανό, αναλύοντας τα γευστικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Επίσης, αναφέρει ως σταρ των ερυθρών ποικιλιών, την ποικιλία Λιάτικο και τα χαρμάνια που παρουσιάζονται με τις ποικιλίες Μαντηλάρι και Κοτσιφάλι.

Ένα τρίτο άρθρο, ήρθε να συμπληρώσει την αρθογραφία του, εκ νέου στο περιοδικό Decanter. Στο άρθρο αυτό συγκρίνει σε ίδιο επίπεδο, την γευστική εμπειρία που μπορεί κάποιος να έχει με κρασιά παγκοσμίου φήμης και υψηλής χρηματικής αξίας, με κρασιά από γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης και συγκεκριμένα την ποικιλία Λιάτικο.

Και τα τρία αυτά άρθρα αποτελούν καταρχήν εξαιρετική αναγνώριση για τα κρασιά του νησιού αλλά και σημαντική συμβολή στην προβολή του Κρητικού κρασιού και της Κρήτης σαν οινο-γαστρονομικός προορισμός. Η επίσκεψη του Andrew Jefford στην Κρήτη εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του «Wines of Crete» για την προβολή και προώθηση του Κρητικού Αμπελώνα και οι αναφορές της Κρήτης και του Κρητικού κρασιού σε παγκοσμίου φήμης έντυπα είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς και της δικτύωσης των Κρητών παραγωγών.

Εκτός από τα άρθρα που έγραψε ο κος Jefford, παραχώρησε και συνέντευξη στον Ν. Μάνεση, όπου μίλησε για την εμπειρία του στην Κρήτη και μπορείτε να τη βρείτε στο επίσημο κανάλι του Wines of Crete στο YouTube. Τους συνδέσμους (link) για τα άρθρα μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.winesofcrete.gr αλλά και στα social media του «Wines of Crete».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook