Τρεις ασυνήθιστοι αλλά όμορφοι χρωματικοί συνδυασμοί για το παιδικό δωμάτιο

τρεις-ασυνήθιστοι-αλλά-όμορφοι-χρωμα-558624

Η διαδικασία της προετοιμασίας ενός παιδικού δωματίου είναι μία από τις ομορφότερες και πιο δημιουργικές στη ζωή ενός γονιού. Φτιάχνοντας το καταφύγιο του πρίγκιπα ή τις πριγκίπισσας σου δεν μπορείς να σταματήσεις να ονειρεύεσαι όλες τις ασχολίες και τις στιγμές που θα περάσει στο χώρο που με πολύ αγάπη σχεδίασες.

Ακόμα και τις ώρες που θα πρέπει να μαζέψεις όλους τους παλιούς σου δίσκους ή τα αγαπημένα σου αντικείμενα για να τα μεταφέρεις στην αποθήκη, η χαρά σου θα είναι τόσο μεγάλη που όλα τα υπόλοιπα θα μοιάζουν μικρά. Ας δούμε το βασικότερο στοιχείο, το χρώμα. Λευκό, ροζ ή γαλάζιο; Κανένα από τα τρία! Γιατί να προτιμήσεις μία τόσο συνηθισμένη επιλογή όταν υπάρχουν τόσα χρώματα στο παλέτα;

Το Douleutaras.gr σε συνεργασία με τους αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας του μοιράστηκαν μαζί μας τις συμβουλές και τις ιδέες τους για να δώσεις χρώμα σε ένα παιδικό δωμάτιο, ξεφεύγοντας από τις κλασικές επιλογές!

Μοβ της λεβάντας

Ιδανικό χρώμα για ένα παιδικό δωμάτιο για κορίτσια, χωρίς να είναι «υπερβολικά ροζ». Η απαλή μοβ απόχρωση της λεβάντας φέρνει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ «ζεστού» και ιδιαίτερου στυλ. Μπορείς να διαμορφώσεις εσύ την ατμόσφαιρα του δωματίου, δίνοντας έμφαση στις διακοσμητικές λεπτομέρειες. Το μοβ συνδυάζεται υπέροχα με ασημί φινιρίσματα στο κάλυμμα του κρεβατιού και τα μαξιλάρια. Το καλύτερο; Ακόμα και όταν η κόρη σου μπει στην εφηβεία είναι σχεδόν απίθανο να σου ζητήσει να αλλάξεις πάλι το χρώμα επειδή της φαίνεται πολύ παιδικό!

Πράσινο της μέντας

Αυτό το χρώμα ταιριάζει εκπληκτικά τόσο σε παιδικά δωμάτια για κορίτσια όσο και για αγόρια. Είναι μεν απαλό αλλά ταυτόχρονα φωτίζει το δωμάτιο κάνοντας το να μοιάζει μεγαλύτερο απ’ ότι είναι. Επιλέγοντας τον κατάλληλο χρωματικό συνδυασμό μπορείς να διαμορφώσεις ένα υπέροχο χώρο τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Ιδανικός χρωματικός συνδυασμός για μικρές κυρίες είναι το «μεντί» με το κοραλί. Μπορείς να βάψεις τους τοίχους στο χρώμα τις μέντας και να προσθέσεις μερικές κοραλί πινελιές σε κάποιον τοίχο ή τα υφάσματα του κρεβατιού. Για αγόρια μπορείς να προτιμήσεις μία τεχνοτροπία με παχιές ρίγες σε γκρι και χρώμα της μέντας.

Κίτρινο του βουτύρου

Το κίτρινο, όπως και το πράσινο, ως χρώμα φωτεινό αφήνει το φως να ταξιδέψει εύκολα στο δωμάτιο κάνοντας το χώρο να μοιάζει αρκετά μεγαλύτερος απ’ ότι πραγματικά είναι. Η απόχρωση του βούτυρο φέρνει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ φωτεινότητας και ηρεμίας, σε αντίθεση με το καναρινί, παραδείγματος χάριν, που θα ήταν πολύ πιθανό να ταράξει την ησυχία του δωματίου. Το κίτρινο ταιριάζει εξίσου σε κοριτσίστικα αλλά και αγορίστικα παιδικά δωμάτια, ενώ λέγεται μάλιστα ότι τονώνει το νευρικό σύστημα, βοηθώντας παράλληλα και στη χαλάρωση. Μπορείς να το συνδυάσεις υπέροχα με τιρκουάζ αλλά και σομόν αποχρώσεις.

Θέλεις να βάλεις χρώμα στο δωμάτιο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας σου; Μην μένεις σε κλασικές επιλογές! Πάρε έμπνευση για να κάνεις μία αληθινά μοναδική αλλαγή!

douleutaras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook