Τραμπ σε Ερντογάν: Δεν θα πούμε τίποτα αν δεν ελευθερωθεί ο πάστορας

τραμπ-σε-ερντογάν-δεν-θα-πούμε-τίποτα-α-725611

Τελεσίγραφο – ψυχρολουσία του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, κατά τη συνάντησή του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον Σερντάρ Κιλίτς, με το Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, o Mπόλτον ξεκαθάρισε στον Κιλίτς ότι έως ότου απελευθερωθεί ο πάστορας Άντριου Μπράνσον οι ΗΠΑ «δεν έχουν τίποτε άλλο να διαπραγματευτούν».

«Η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει συμβιβαστικές προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή, και δεν σημειώθηκε πρόοδος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Κιλίτς» τόνισαν μάλιστα οι δύο πηγές στο Bloombeg καταδεικνύοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει σκοπό να αποκλιμακώσει τις πιέσεις.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, από πλευράς τουρκικής πρεσβείας δεν έγινε κανένα σχόλιο για τη συνάντηση.

Λιτή ήταν και η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι. Αρκέστηκε να πει ότι ο Μπόλτον συζήτησε με τον Τούρκο διπλωμάτη για τον πάστορα, καθώς και το σημείο που βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις.

Ο πάστορας συνελήφθη στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και κατηγορείται για σχέσεις με τους Κούρδους. «Τρομοκράτες» κατά την Άγκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε υπάρξει εξίσου λιτή στην ανακοίνωσή της, στις 9 Αυγούστου: «Η πρόοδος που θέλουμε να δούμε είναι να επιστρέψει ο Μπράνσον σπίτι. Και το αφήνω εκεί.»

Η τουρκική λίρα έχει απωλέσει μεγάλο μέρος της αξίας της την τελευταία χρονιά (-40% σε τρεις μήνες), λόγω μεταξύ άλλων της διαμάχης με τις ΗΠΑ για την κράτηση του αμερικανού πάστορα.

Πηγή: parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook