Τραμπ: Ρωσία, ετοιμάσου έρχονται οι «έξυπνοι» πύραυλοι μας

τραμπ-ρωσία-ετοιμάσου-έρχονται-οι-έξ-660459

Μέσω Twitter επέλεξε να απαντήσει στην αντίδραση της Ρωσίας ότι θα καταρρίψει πυραύλους που θα κατευθύνονται προς τη Συρία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εξαπολυθούν στη Συρία. Ετοιμάσου, Ρωσία, επειδή έρχονται ωραίοι, νέοι και ‘έξυπνοι’! Δεν θα’ πρεπε να είστε σύμμαχοι του Δολοφονικού Κτήνους που σκοτώνει με αέρια, που σκοτώνει τον λαό του και το διασκεδάζει!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο twitter.

Λίγα λεπτά μετά την ευθεία πρόκληση ο Τραμπ επανήλθε με νέο μήνυμα στο Twitter, αυτή τη φορά σε μάλλον ηπιότερους τόνους.

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι χειρότερη από ποτέ, ακόμη και από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Η Ρωσία χρειάζεται τη βοήθεια μας με την οικονομία της, πράγμα που είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, χρειάζεται όλα τα έθνη να εργαζόμαστε από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα εξοπλισμών;» έγραψε στο δεύτερο αυτό tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε ότι είναι «έτοιμος» να παράσχει στρατιωτικές επιλογές στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για αντίποινα για τη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία.

Εντούτοις, σε ερώτηση αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθούν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για την επίθεση αυτή, ο Μάτις τόνισε ότι οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να αξιολογούν» τις πληροφορίες.

Ρωσία: Οι «έξυπνοι» πύραυλοι στοχεύουν τρομοκράτες

«Αν οι πύραυλοι είναι νέοι και έξυπνοι τότε θα πρέπει να στοχεύουν τους τρομοκράτες» απαντά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που λίγο νωρίτερα σήμερα έγραψε στο Twitter: «Ετοιμάσου, Ρωσία, οι πύραυλοι έρχονται», αναφερόμενος στην εμπόλεμη σύρραξη στη Συρία.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κληθείσα να σχολιάσει το tweet Τραμπ για «ωραίους νέους και έξυπνους πυραύλους» που θα βάλλουν κατά της συριακής κυβέρνησης απάντησε:

«Οι έξυπνοι πύραυλοι θα πρέπει να βάλλουν κατά των τρομοκρατών, όχι της (συριακής) εκλεγμένης κυβέρνησης, που χρόνια τώρα μάχεται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στα εδάφη της».

Νωρίτερα σήμερα, ο ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα καταρρίψει όποιον αμερικανικό πύραυλο πλήξει τη Συρία.

Ο Ζασίπκιν διευκρίνισε σε σχόλια που έκανε και μεταδόθηκαν χθες το βράδυ από τηλεοπτικά δίκτυα ότι αναφέρεται σε δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του αρχηγού του ρωσικού γενικού επιτελείου.

«Αν υπάρξει πλήγμα από τους Αμερικανούς τότε (…) οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και ακόμη και στα σημεία από τα οποία προήλθαν οι πύραυλοι θα ριφθούν πυρά», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al-Manar TV.

Αμείωτη παραμένει η απειλή για δυτικά πλήγματα στη Συρία

Οι Δυτικοί διατηρούν αμείωτη την αποφασιστικότητά τους να απαντήσουν με αυστηρότητα στη φερόμενη χημική επίθεση την οποία αποδίδουν στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ με αποτέλεσμα να πλανάται σήμερα η απειλή πραγματοποίησης στρατιωτικών πληγμάτων στη Συρία μετά και το ρωσικό βέτο στον ΟΗΕ.

 

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook