Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρή πρωταθλήτρια του snowboard | Tι έγραψε λίγο πριν τον θάνατό της

τραγωδία-στις-άλπεις-νεκρή-πρωταθλήτ-359972

Η ζωή της ήταν συνυφασμένη με το χιόνι. Λάτρευε να περιπλανιέται στα κατάλευκα τοπία των Άλπεων και να απολαμβάνει την ταχύτητα με το αγαπημένο της snowboard. Άλλωστε, από μόλις 10 ετών είχε ξεκινήσει να ασχολείται ενεργά με το άθλημα, το οποίο της χάρισε διακρίσεις και συγκινήσεις…

Η Εστέλ Μπαλέ, η πρωταθλήτρια του snowboard από την Ελβετία, όμως, έμελλε να χάσει τη ζωή της σε ηλικία μόλις 21 ετών στο σημείο όπου πήρε… ζωή η μοναδική της αγάπη για τον αθλητισμό.

Η νεαρή, δυναμική Μπαλέ παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα σε μία από τις πλαγιές των Άλπεων, ενώ «γύριζε» πλάνα για ένα ντοκιμαντέρ.

Πίσω της ακολουθούσε ένας δεύτερος αθλητής, ο οποίος κατάφερε να μην παρασυρθεί από την χιονοστιβάδα.

Η αστυνομία του ελβετικού καντονιού Βαλέ, ανακοίνωσε πως οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την Μπαλέ, η οποία φορούσε την απαραίτητη εξάρτυση, αλλά δυστυχώς εξέπνευσε στο σημείο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι τοπικές αρχές διενεργούν έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

«Παρά τις άμεσες προσπάθειες να την επαναφέρουμε, πέθανε στο σημείο. Μία έρευνα έχει ξεκινήσει ώστε να καθοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Μπαλέ είχε πρόσφατα αποσπάσει το βραβείο Freeride World Tour, ενώ ήταν μέλος της επαγγελματικής ομάδας της Swatch.

«Η Εστέλ Μπαλέ ήταν ένα προικισμένο λαμπρό αστέρι που απέδειξε το ξεχωριστό ταλέντο της, αποσπώντας τον δεύτερο τίτλο της σας παγκόσμια πρωταθλήτρια πριν λίγες εβδομάδες στο Βερμπιέ», ανέφερε η Freeride World Tour σε ανακοίνωση μετά την είδηση του θανάτου της 21χρονης.

«Η σκέψη μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Εστέλ Μπαλέ και εκφράζουμε τη βαθιά συμπόνοιά μας και τα συλλυπητήριά μας για αυτή τη δύσκολη στιγμή», συμπλήρωσαν οι εκπρόσωποι της Freeride World Tour, οι τελικοί του οποίου διοργανώθηκαν στις αρχές του Απριλίου.

Όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα, οι αθλητές του snowboard που θέλουν να ακολουθήσουν ελεύθερη κατάβαση μακριά από προκαθορισμένες διαδρομές, κινδυνεύουν από χιονοστιβάδες.

Την ίδια ώρα, μία «βόλτα» στο προφίλ της άτυχης Μπαλέ στο Facebook προδίδει το πάθος της για το snowboard, καθώς δεκάδες φωτογραφιών με χιονισμένα τοπία κατακλύζουν το λογαριασμό της.

Συγκλονιστική, όμως, είναι και η τελευταία ανάρτησή της την περασμένη Κυριακή, στην οποία με φωτογραφία από τις Άλπεις έγραφε: «Τέλειο να κάνεις snowboard με τέτοια θέα. Δεν βλέπω την ώρα να κάνω ακόμα περισσότερα γυρίσματα την ερχόμενη εβδομάδα».

Με την ανακοίνωση του θανάτου της, δεκάδες ήταν όσοι έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον πρόωρο χαμό της με μηνύματα όπως: «Πρωταθλήτρια ψυχής», «Να αναπαυθείς μικρή σειρήνα του χιονιού», «Δε σε γνώριζα, αλλά μπορώ να νιώσω τη θλίψη στην ατμόσφαιρα», «Λυπάμαι πολύ. Ήσουν τόσο νέα. Εύχομαι να έφτασες καλά στον Παράδεισο», «Μία ακόμα τραγωδία στα βουνά», «Πέταξε ελεύθερη, θρύλε».
Εστέλ Αλπεις

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook