Τραγωδία στη Γένοβα: Κόπηκε και κατέρρευσε οδογέφυρα | Πληροφορίες για δεκάδες θύματα

τραγωδία-στη-γένοβα-κόπηκε-και-κατέρρ-725752
Οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από την Γένοβα κατέρρευσε σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «υπάρχουν αυτοκίνητα και άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια στην Γένοβα», όπου κατέρρευσε οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Α 10.
Ο δρόμος έχει καταρρεύσει σε μήκος εκατό μέτρων. H οδογέφυρα κόπηκε στα δύο.
Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια με τους οδηγούς τους, σύμφωνα με την Rai. Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Για «δεκάδες νεκρούς» από την κατάρρευση της οδογέφυρας έξω από τη Γένοβα κάνει λόγο η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADNKRONOS.
Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης πως είναι πιθανό να υπάρχουν θύματα μετά την κατάρρευση της γέφυρας γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης.
Η ιταλική τηλεόραση έδειξε εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».
Αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.
Παρακολουθούμε συνεχώς την επιχείρηση διάσωσης από την κατάρρευση της γέφυρας της Γένοβας, αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook ο Ματέο Σαλβίνι. «Ευχαριστώ του 200 πυροσβέστες (και όλους τους ηρωες) που προσπαθούν να σώσουν ζωές.
«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας κοντά στη Γένοβα, δήλωσε από την πλευρά του ο ιταλός υπουργός Μεταφορών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι και μπορεί να υπάρχουν θύματα.

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σπεύδουν στο σημείο του τραγικού συμβάντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook