Τραγωδία με 19 νεκρούς και εξήντα τραυματίες στο Χονγκ Κονγκ

τραγωδία-με-19-νεκρούς-και-εξήντα-τραυμα-650529

Κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση και σωματικές βλάβες κατά συρροή βαραίνουν τον οδηγό διώροφου λεωφορείου, το οποίο ανατράπηκε το πρωί του Σαββάτου στο Χονγκ Κονγκ. Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 19 νεκροί και περισσότεροι από εξήντα τραυματίες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει οι αρχές του Χονγκ Κονγκ οι δέκα από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες επέβαιναν στο πάνω μέρος του λεωφορείου.

Ο οδηγός εκτιμάται ότι είχε παραβιάσει το όριο ταχύτητας σε ένα σημείο με κατηφορική κλίση κι έχασε τον έλεγχο του οχήματος, σε εκπροσώπους του Τύπου ένας αξιωματικός της τροχαίας, ο Λι Τσι-γουάι. Ο οδηγός δεν χρειάστηκε ιατρικές φροντίδες μετά το δυστύχημα, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ υπογράμμισε ότι οι εξετάσεις αλκοολαιμίας έδειξαν πως ήταν νηφάλιος.

Επιβάτες καταγγέλλουν σε μμε ότι το λεωφορείο κινούνταν με αφύσικα μεγάλη ταχύτητα, πολύ υψηλότερη από τη συνηθισμένη

Το δυστύχημα επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα των διώροφων λεωφορείων με έναν βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος να κάνει έκκληση να επανεξεταστεί το θέμα, τονίζοντας ότιοι επιβαίνοντες στο ανώτερο επίπεδό τους είναι εξαιρετικά εκτεθειμένοι. Ακόμη, κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για το πρόβλημα των οδηγών λεωφορείων που εργάζονται υπερβολικά πολλές ώρες.

Το πιο πολύνεκρο τροχαίο στην πόλη είχε σημειωθεί το 2003, όταν ένα διώροφο λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, ανατράπηκε κι άρχισε να κατρακυλά στην πλαγιά ενός λόφου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 άνθρωποι. Το 2008, σε ακόμα ένα τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο, είχαν σκοτωθεί 18 άνθρωποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook