Τραγωδία με 10 νεκρούς εργάτες στην Πόλη

τραγωδία-με-10-νεκρούς-εργάτες-στην-πόλη-168287

konpoliΤουλάχιστον δέκα εργάτες σκοτώθηκαν κατά την κατασκευή ενός κτιρίου 36 ορόφων στην Κωνσταντινούπολη όταν ο ανελκυστήρας που χρησιμοποιούσαν έπεσε ενώ βρισκόταν σε έναν από τους τελευταίους ορόφους, μετέδωσαν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουεγίν Αβνί Μουτλού είπε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε αφού είχε λήξει η εργάσιμη ημέρα, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Μουτλού συμπλήρωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το κατά πόσο τηρούνταν οι κανονισμοί ασφαλείας στο εργοτάξιο.

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη

Η τουρκική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού στην Κωνσταντινούπολη κατά των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο χθες δέκα εργατών από την πτώση ανελκυστήρα σε υπό κατασκευή κτίριο.

Η αστυνομία επενέβη την ώρα που εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το 32ώροφο κτίριο για να εκδηλώσουν την οργή τους για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια της χώρας.

«Δεν πρόκειται για ατύχημα, δεν αποτελεί κακοτυχία, είναι δολοφονία», φώναζε το πλήθος διαμαρτυρόμενο για τις συνθήκες εργασίας στον τομέα της ασφάλειας στην Τουρκία.

Είναι η πρώτη αναμέτρηση διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook