Τραγωδία κοντά στο Μπαγκλαντές με τουλάχιστον δέκα παιδιά νεκρά σε ναυάγιο

τραγωδία-κοντά-στο-μπαγκλαντές-με-του-596038
FILE - In this Friday, Sept. 29, 2017, file photo, a Rohingya Muslim man from Myanmar carries an elderly woman after they crossed the border into Bangladesh from Myanmar, in Teknaf, Bangladesh. More Rohingya Muslims fleeing violence in Myanmar are streaming toward the border, despite government assurances that it is succeeding in stopping the exodus of refugees into Bangladesh. (AP Photo/Gemunu Amarasinghe, File)

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μουσουλμάνους Ροχίνγκια, οι οποίοι επιχειρούσαν να φύγουν από τη Μιανμάρ.

Πολλοί είναι και οι αγνοούμενοι ενώ το πλοίο αναποδογύρισε κοντά στο Μπαγκλαντές. Πιστεύεται πως οι επιβαίνοντες- ανάμεσά τους και παιδιά- είναι περίπου εκατό.

Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη.

Δεκάδες Ροχίνγκια έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν στο γειτονικό Μπαγκλαντές για να γλιτώσουν από τη βία στη Μιανμάρ.

Σύμφωνα με το BBC, έχουν ήδη ανασυρθεί οι σοροί δέκα παιδιών, μιας γυναίκας κι ενός άνδρα.

Το ναυάγιο αυτό είναι το τελευταίο σε σειρά θλιβερών περιστατικών με σκάφη που μεταφέρουν Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές. Περίπου εξήντα άνθρωποι εκτιμάται πως βρήκαν τραγικό θάνατο με τον ίδιο τρόπο σε παρόμοιο δυστύχημα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πολλοί επιλέγουν τα χερσαία σύνορα, αναζητώντας διέξοδο από την καταστολή στη Μιανμάρ, ενώ άλλοι επιχειρούν να διασχίσουν τη θάλασσα με μικρά κι επισφαλή σκάφη.

«Τόσοι άνθρωποι ακόμα περιμένουν να ανέβουν σε μια βάρκα και να φύγουν, πιθανώς και άνθρωποι που δεν ξέρουν να κολυμπούν. Κυριολεκτικά θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να περάσουν στο Μπαγκλαντές» δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος του οργανισμού Save the Children Evan Schuurman.

Περιέγραψε ακόμα τη μεταναστευτική κρίση ως μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα παιδιά. «Κάτι που είναι προφανές και μόνο αν περάσει κανείς μέσα από έναν καταυλισμό Ροχίνγκια είναι πως τα παιδιά δυσκολεύονται πολύ, συναισθηματικά, είναι τραυματισμένα και σε σύγχυση» πρόσθεσε.

Από τα τέλη Αυγούστου εκτιμάται πως περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Ροχίνγκια- κυρίως μουσουλμανική μειονότητα που δεν χαίρουν εκτίμησης στη Μιανμάρ και τους αρνείται η υπηκοότητα- έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπαγκλαντές.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook