Τραγικός θάνατος τρίχρονου αγοριού που πνίγηκε σε τουαλέτα

τραγικός-θάνατος-τρίχρονου-αγοριού-π-711526

Ένα τρίχρονο αγοράκι βρήκε τραγικό θάνατο στην επαρχία Λιμπόπο της Ν. Αφρικής καθώς έπεσε μέσα σε υπαίθρια τουαλέτα και πνίγηκε.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Τρίτη, στο χωριό Ντιτεντέγκ, όταν ο άτυχος Ομάρι Μονόνο επισκέφθηκε ασυνόδευτος την εξωτερική τουαλέτα στο σπίτι της θείας του για να κάνει την ανάγκη του.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Κοστάνμπλε Μαφούρε Μαναμέλα ανέφερε πως η θεία του που ήταν απασχολημένη με δουλειές του σπιτιού, τον αναζήτησε μετά από ώρα, αλλά δεν μπορούσε να τον βρει. Έτσι αποτάθηκε στην αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο η αντίδραση των αρχών ήταν άμεση καθώς ξεκίνησε συντονισμένη έρευνα για την ανεύρεση του αγοριού. «Το σώμα του εντοπίστηκε γύρω στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα και ανασύρθηκε από την τουαλέτα στις 9», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η 25χρονη μητέρα του παιδιού, Κβένα Μονόνο ωστόσο παρουσιάζει διαφορετικά τη σειρά των γεγονότων καταγγέλλοντας τις αρχές για κωλυσιεργία. Ισχυρίζεται πως το άψυχο κορμί του παιδιού ανασύρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και όχι την Τρίτη, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

ΑΦΡΙΚΗ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

«Όταν ψάξαμε και δεν μπορούσαμε να τον εντοπίσουμε, καλέσαμε την αστυνομία. Έφτασαν γύρω στις 8 το βράδυ (σ.σ. της Τρίτης), αλλά δεν έψαξαν γι’ αυτόν. Αντ’ αυτού πήραν εμένα και τη θεία του στο τμήμα για να δώσουμε κατάθεση. Η αστυνομία ζήτησε επίσης να μάθει τη διεύθυνση κατοικίας του πατέρα του. Πήγαν σπίτι του αλλά δεν βρήκαν το παιδί. Υπήρχαν άνθρωποι που είπαν ότι άκουσαν το παιδί να κλαίει, αλλά δεν μπορούσαν να εντοπίσουν που βρισκόταν», δήλωσε η μητέρα στην ιστοσελίδα IOL και πρόσθεσε: «Αν η αστυνομία τον είχε αναζητήσει το βράδυ της Τρίτης όταν έφτασε στο σπίτι, ο γιος μου πιθανότατα να ήταν ζωντανός. Ανασύρθηκε από την τουαλέτα την Τετάρτη γύρω στις 4 το απόγευμα». Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Ο Ομάρι είναι το τρίτο παιδί που χάνει τη ζωή του με αυτόν τον τραγικό τρόπο, τα τελευταία χρόνια. Το 2014 ο Μάικλ Κομπάπε είχε πνιγεί σε παρόμοια τουαλέτα σε σχολείο του Λιμπόπο, ενώ τον περασμένο Μάρτιο η 5χρονη Λούμκα Μκέτβα έχασε τη ζωή της πέφτοντας στην τουαλέτα του σχολείου της σε αγροτική περιοχή στο Ανατολικό Ακρωτήρι. Μάλιστα, ο θάνατος του κοριτσιού ήταν ο λόγος που ο Πρόεδρος της χώρας, Σίρυλ Ραμαφόσα ζήτησε να καταργηθούν αυτού του είδους οι υπαίθριες τουαλέτες από τα σχολεία μέχρι το τέλος του 2018.

Ο συγκεκριμένος τύπος τουαλέτας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια βαθιά τρύπα στο έδαφος στην οποία συλλέγονται περιττώματα. Στη Ν. Αφρική χαρακτηρίζεται ως βασική εγκατάσταση υγιεινής. Σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση, Water Aid, το 27% των Νοτιοαφρικάνων δεν έχει πρόσβαση ούτε καν σε βασική εγκατάσταση υγιεινής, ενώ ένα στα πέντε σχολεία της χώρας διαθέτουν τέτοιου είδους τουαλέτες.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook