Τρίτο 24ωρο νοσηλείας για τον 52χρονο επιχειρηματία που πυροβολήθηκε στο σπίτι του

τρίτο-24ωρο-νοσηλείας-για-τον-52χρονο-επι-672880

Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς».

Ο άτυχος άνδρας διανύει το τρίτο 24ωρο στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να δίνουν σκληρή μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ σύμφωνα με το χθεσινό, πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του δεν παρουσίασε επιδείνωση.

Υπενθυμίζεται πως από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας που ολοκληρώθηκαν οι χειρουργικές επεμβάσεις σε θώρακα, ήπαρ και δεξιό νεφρό ο 52χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ.

Εκτοτε καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά και του χορηγήθηκαν περισσότερες απο 20 μονάδες αίματος.

Παράλληλα, υποβλήθηκε σε «διορθωτικές» επεμβάσεις σηπτικής φύσεως, ενώ χρειάστηκε να υποστηριχθεί, εκτός από την αναπνευστική, και η νεφρική λειτουργία του ασθενή.

«Θα σας σκοτώσουμε, σκάσε, βούλωσέ το» φώναζαν οι ληστές

Οι δύο κακοποιοί που εισέβαλαν στο σπίτι του 52χρονου και της οικογένειάς του στην Κηφισιά φώναζαν και έβριζαν σε καλά ελληνικά.

Μόλις κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί από τον Αλέξανδρο Σταματιάδη και τη σύζυγό του, τον χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι και το σώμα και φώναζαν «θα σας σκοτώσουμε. Σκάσε, βούλωσέ το! Μη φωνάζετε, κάντε ό,τι λέμε». Στη συνέχεια και όταν κατάλαβαν πως δεν μπορούν να ακινητοποιήσουν τον 52χρονο, ο ένας από τους δύο ληστές τον πυροβόλησε τρεις φορές σχεδόν εξ επαφής. Αυτά δήλωσε στις Αρχές η σύζυγος του θύματος.

Νάρκωσαν τον σκύλο

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν παρακολουθήσει το σπίτι πριν από το χτύπημα και γνώριζαν τα τρωτά αλλά και τα επικίνδυνα γι’ αυτούς σημεία. Ενδεικτικό είναι πως οι κάμερες ασφαλείας του διπλανού σπιτιού, που ανήκει στον αδερφό του επιχειρηματία, δεν φαίνεται να έχουν καταγράψει ύποπτες κινήσεις ατόμων ή οχημάτων.

Οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι δύο δράστες «νάρκωσαν» τον σκύλο της οικογένειας. Το λυκόσκυλο, αν και είναι μεγάλης ηλικίας, δεν αντέδρασε καθόλου στην εισβολή των ληστών, ενώ πάντοτε γάβγιζε όταν πλησίαζε το σπίτι κάποιος άγνωστος. Γι’ αυτό και από την ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νάρκωσης του σκύλου με αναισθητικό σπρέι.

Αναπαράσταση-αυτοψία της εισβολής στη μονοκατοικία

Σε μια προσπάθεια να βγάλει καλύτερα συμπεράσματα και να εντοπίσει περισσότερα στοιχεία για τους δράστες, η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε αναπαράσταση-αυτοψία στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να «ακολουθήσουν» την πορεία που έκαναν οι δράστες, μέσα και έξω από την κατοικία, προκειμένου να αναζητήσουν μέσα σε αυτή αποτυπώματα και DNA.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook