Τρέχουν για να… προλάβουν | Με ταχείς ρυθμούς τα έργα ανάπλασης στο Ρέθυμνο

τρέχουν-για-να-προλάβουν-με-ταχείς-ρ-279582

Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσονται πλέον οι εργασίες στα μεγάλα έργα ανάπλασης στο Ρέθυμνο καθώς νέα παράταση στα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ δεν θα δοθεί, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, κάτι που «κλειδώνει» ως τελική ημερομηνία για την ολοκλήρωσή τους την 31η Δεκεμβρίου του 2015.

«Ξεκλειδώνει» εντός 15 ημερών η κυκλοφορία στο δρόμο των Δικαστηρίων

«Στοίχημα» για την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου αποτελεί η ολοκλήρωση των εργασιών που περιλαμβάνονται στο ευρύτερο έργο ανάπλασης της περιοχής της Σοχώρας. Πλέον, οι εργασίες έχουν επικεντρωθεί στο τμήμα που βρίσκεται ανάμεσα στο γήπεδο της Σοχώρας και τα δικαστήρια, στην πλατεία, όπου εντός 15 ημερών αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα. Τα συνεργεία της ΔΕΗ απομάκρυναν τις προηγούμενες ημέρες στύλο που βρισκόταν στη μια λωρίδα του δρόμου με αποτέλεσμα η ολοκλήρωσή του να είναι θέμα χρόνου. «Το έργο στη Σοχώρα προχωράει δυναμικά και συγκεκριμένα στο χώρο μεταξύ του γηπέδου και των δικαστηρίων. Στη μια λωρίδα του δρόμου υπήρχε στύλος της ΔΕΗ, ο οποίος απομακρύνθηκε. Πλέον, το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί και να δοθεί ολόκληρο στη κυκλοφορία. Αναμένουμε εντός 15 ημερών να έχει τελειώσει» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ρεθύμνου κ. Μίνως Αλεφαντινός.

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο πάρκινγκ της περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου 

Συνολικά 55 θέσεις στάθμευσης θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης που είναι σε εξέλιξη στο παρκινγκ πίσω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται, όπως έχει αναφερθεί σε δημοσίευμα μας, ότι το πάρκιγκ θα περιοριστεί από την πλευρά του περιφερειακού ώστε να έρθει στην ίδια ευθεία με τον δυτικό τοίχο του γηπέδου. Το τμήμα που θα απωλεσθεί από το πάρκινγκ θα γίνει πεζοδρόμιο, ενώ μέσα στον χώρο, εκτός από τις θέσεις στάθμευσης, θα γίνει φύτευση ώστε να δημιουργηθεί ζώνη πρασίνου.

Σε εξέλιξη η υπογειοποίηση των δικτύων στην Κουρμούλη – Κριάρη 

Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται εντατικά στις οδούς Κουρμούλη και Κριάρη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες υπογειοποίησης των δικτύων και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή των πεζοδρομίων. «Ανοίγει το μέτωπο να ξεκινήσει η κατασκευή πεζοδρομίων αλλά προηγούνταν η υπογειοποίηση των δικτύων. Η Κουρμούλη και η Κριάρη δουλεύονται εντατικά αυτή την περίοδο από συνεργεία της ΔΕΗ και είμαστε ικανοποιημένοι» ανέφερε ο κ. Αλεφαντινός.

Στο «φουλ» οι μηχανές στο παραλιακό μέτωπο

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών στο παραλιακό μέτωπο στενεύει καθώς το Σεπτέμβριο θα πρέπει να βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Το Νότιο τμήμα, όπως ανέφερε ο κ. Αλεφαντινός, έχει ολοκληρωθεί. Στο Βόρειο τμήμα έχουν τοποθετηθεί έως τώρα οι ιστοί για το φωτισμό ωστόσο παραμένουν σε εκκρεμότητα τα φώτα και η φύτευση. Παράλληλα, εργασίες καθαρισμού έγιναν στα εναπομείναντα 300 μέτρα όπου εκκρεμεί η πλακόστρωση.

Μεγάλο «αγκάθι» όμως αποτελούν τα 400 μέτρα που θα σηματοδοτήσουν και το τελικό στάδιο των εργασιών τα οποία παραμένουν στάσιμα με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα όμως να ανάγει την έναρξή τους σε προτεραιότητα.

Αναμονή για το μέλλον των έργων ΟΣΑΠΥ στους οικισμούς

Τα μεγάλα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στην πόλη έχουν «δικλείδα ασφαλείας» δεδομένου ότι έχουν ξεπεράσει σε ποσοστό ολοκλήρωσης το 70%. Ωστόσο, παρόλο που το τοπίο σε σχέση με την απένταξη ή μη έργων παραμένει θολό, αν τελικά προχωρήσει η διαδικασία, θα επηρεάσει σημαντικά τα μικρά έργα του ΟΣΑΠΥ που βρίσκονται κάτω από το 65% της ολοκλήρωσής τους και εκτελούνται στους οικισμούς. «Υπάρχει ανησυχία όμως είμαστε σε αναμονή. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν κινδυνεύουν με απένταξη. Είναι μικρά έργα ΟΣΑΠΥ σε οικισμούς και βρίσκονται σε ποσοστό κάτω από το 65%» ανέφερε ο κ. Αλεφαντινός.

goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook