«Τρέξτε….»: Η απελπισμένη κραυγή της ξεναγού λίγο πριν την επίθεση

τρέξτε-η-απελπισμένη-κραυγή-της-ξε-320512

Η Σιμπέλ Σατίρογλου ήταν η ξεναγός που είδε και κατάλαβε το βομβιστή της Κωνσταντινούπολης δευτερόλεπτα πριν ανατιναχθεί.

Το μόνο που πρόλαβε να κάνει ήταν να φωνάξει προς τους τουρίστες «Τρέξτε….». Την επόμενη στιγμή ο 28χρονος τζιχαντιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά και σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο. Δέκα τουρίστες, εννέα Γερμανοί και ένας Περουβιανός έπεσαν νεκροί. Η ίδια γλίτωσε με τραύματα στο πόδι και πρόβλημα στην ακοή.

Σύμφωνα με την hurriyet η νεαρή γυναίκα είχε αναλάβει να ξεναγήσει το γκρουπ των τουριστών στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Στο Μπλε Τζαμί, την Αγιά Σοφιά, την πλατεία Σουτλάν Αχμέτ όπου βρίσκεται ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου εδώ και 1626 χρόνια.

Η Σατίρογλου είπε στην αστυνομία πως το γκρουπ που ξεναγούσε το πρωί της Τρίτης ήταν 20 με 25 άτομα, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί. Φτάνοντας στον Οβελίσκο, κατέθεσε, ότι άκουσε έναν περίεργο θόρυβο. Αμέσως, ένιωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Κοίταξε γύρω της. Είδε, περιέγραψε, έναν νεαρό με μούσια. «Φώναξα «τρέξτε» και αμέσως όλοι αρχίσαμε να σκορπίζουμε. Ήταν η στιγμή που εξερράγη η βόμβα», είπε στην αστυνομία. Αν εκείνη δεν είχε καταλάβει πως κάτι συμβαίνει και δεν φώναζε, ίσως τα θύματα να ήταν πολλά περισσότερα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook