Το CSI Mαϊάμι ήρθε στην Κρήτη | Εντυπωσίασαν οι αστυνομικίνες | Και συνέδριο και ξέφρενο πάρτι!

το-csi-mαϊάμι-ήρθε-στην-κρήτη-εντυπωσίασα-174627

ImageHandlerΌμορφες, μάχιμες και υπεράνω υποψίας, οι αστυνομικίνες του πλανήτη πραγματοποίησαν την παρθενική τους συνδιάσκεψη στη Χερσόνησο της Κρήτης. To πρωί συμμετείχαν σε συνέδριο για τα προβλήματα του επαγγέλματος και το βράδυ το «έκαψαν» με σέξι λικνίσματα

Η Γκαλ Σαρόν εκπλήσσει με τις δεξιότητές της στα όπλα. Ξέρει να τα χειρίζεται εξίσου καλά με τα «όπλα» της στην κουζίνα, παραδέχεται. Αστυνομικός, σύζυγος και μητέρα τριών αγοριών δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να νιώθει ετοιμοπόλεμη, φροντίζοντας παράλληλα τα συζυγικά και οικογενειακά της καθήκοντα.

Στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής της θητείας, εκπαίδευε τους στρατιώτες πώς να χειρίζονται τα αυτόματα ΑΚ47, γνωστά ως καλάσνικοφ, καθώς και τα Γκαλίλ – από τα πρότυπα τουφέκια επιθέσεων που χρησιμοποιούνται στις αμυντικές δυνάμεις. Μετά τον Στρατό μπήκε στην Αστυνομία και ως ντετέκτιβ ανέλαβε ενεργό ρόλο σε δύσκολες επιχειρήσεις. Χρειάστηκε να μεταμφιεστεί σε νοσοκόμα και για μία ολόκληρη εβδομάδα να «εργαστεί» σε κεντρικό νοσοκομείο του Τελ Αβίβ προσπαθώντας να εντοπίσει έναν βιαστή που είχε γίνει εφιάλτης για τις συναδέλφους της. Εχει επίσης παρακολουθήσει τις κινήσεις ενός εμπόρου ναρκωτικών ώστε να ανακαλύψει πού κρύβει το εμπόρευμα.

manolis-zaxarioudakisΟ κ. Μανόλης Ζαχαριουδακης πλαισιωνεται απο γυναικες αστυνομικους

Στην Κρήτη ήρθε με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης Γυναικών Αστυνομικών από ολόκληρο τον κόσμο που πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 1-5 Οκτωβρίου στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης. Εκπρόσωποι από 62 χώρες (μέχρι και από τη Βραζιλία) έδωσαν το «παρών» με σκοπό να συζητήσουν για το επάγγελμα της γυναίκας αστυνομικού, να καταγράψουν θέσεις και απόψεις και να επικεντρωθούν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα θέματα που αποτελούν τη μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως η ενδοοικογενειακή βία, το trafficking, τα ναρκωτικά, το εμπόριο οργάνων και η παιδική πορνεία. Το συνέδριο είχε μια φεμινιστική νότα, με απώτερο σκοπό την καλύτερη οργάνωση των γυναικών μέσα σε έναν ως επί το πλείστον ανδροκρατούμενο επαγγελματικό χώρο.

«Γνωρίζεις ότι οι γυναίκες αστυνομικοί δεν είμαστε περισσότερες από ένα ποσοστό της τάξεως του 20% παγκοσμίως; Αυτό πρέπει να αλλάξει. Οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν όπως και οι άνδρες. Σε μερικές περιπτώσεις ίσως και καλύτερα», λέει η Γκαλ Σαρόν.

DSC_2533Η ειδική φρουρός Μαρίνα Κοσκερίδου, με undercover εμφάνιση, αιφνιδιάζει τις συναδέλφους της. Υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ωστόσο κάλλιστα θα μπορούσε να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «CSI Μαϊάμι».

Δεν είναι μόνο τα εξωτερικά της χαρίσματα, αλλά η προσωπικότητα και ο δυναμισμός που έχει επιδείξει σε κρίσιμες καταστάσεις. Η εν λόγω αστυνομικός έχει χρειαστεί να παλέψει σώμα με σώμα με έναν σωματώδη ψυχοπαθή θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της.

«Μαζί με έναν συνάδελφό μου είχαμε αναλάβει να εκτελέσουμε εισαγγελική παραγγελία και να οδηγήσουμε έναν άνδρα με έντονα ψυχολογικά προβλήματα ενώπιον της Δικαιοσύνης», λέει εξιστορώντας μια από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα της. «Ημασταν στο ιατρείο ενός νοσοκομείου όταν ο συγκεκριμένος άνδρας, σε κατάσταση αμόκ, έκλεισε τα φώτα και προσπάθησε να δραπετεύσει. Χρειάστηκε να παλέψουμε σώμα με σώμα ενώ δεν βλέπαμε ούτε τη μύτη μας. Ευτυχώς καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε χωρίς να τραυματιστούμε. Πιστεύω ότι αυτή η εμπειρία μου είναι μια απόδειξη ότι οι γυναίκες τα καταφέρνουν εξίσου καλά με τους άνδρες», τονίζει.

DSC_2522Δίπλα στην Κύπρια ειδική αστυφύλακα Χριστούλα Φεσσά, που μέσα σε έξι χρόνια έχει κληθεί να συνδράμει ουκ ολίγες επιχειρήσεις καταδίωξης, στέκεται η ειδική φρουρός Μαρία Κοροβέζου. «Βρίσκομαι συνεχώς έξω σε περιπολίες και έχω αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις. Εχω πάρει μέρος σε εφόδους σε φυτείες ναρκωτικών και σε υποθέσεις που αφορούν όπλα, ζωοκλοπές και ληστείες», αναφέρει.

Για τη συνάδελφό της, Εύα Κουτσούμπα, η οποία υπηρετεί τα τελευταία 11 χρόνια στην Τουριστική Αστυνομία, «ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που μαθαίνεις να το χειραγωγείς με την εμπειρία και την καθημερινή τριβή στο πεζοδρόμιο.

Η πιο δύσκολη στιγμή μέχρι τώρα ήταν η αντιμετώπιση ενός ψυχασθενή μέσα στο σπίτι του, ο οποίος ήταν οπλισμένος και απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του. Την εικόνα να κρατάει ένα μαχαίρι και να είναι έτοιμος να της αφαιρέσει τη ζωή δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Με τη βοήθεια ενισχύσεων καταφέραμε τελικά μετά από αρκετή ώρα να τον ακινητοποιήσουμε και να τον αφοπλίσουμε», θυμάται.

beautiful-astΕξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις έχει κληθεί να χειριστεί και η μόλις 26 χρόνων υπαστυνόμος του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου Ειρήνη Βερεράκη. Μία από αυτές ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη των Βρετανών τουριστών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια κατοίκους της περιοχής.

«Το να τα βάζεις σε καθημερινή βάση με τους μεθυσμένους τουρίστες που προκαλούν συνεχώς φασαρίες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Δημιουργούνται απρόβλεπτες καταστάσεις και οφείλεις να είσαι διαρκώς σε εγρήγορση για να τις αντιμετωπίσεις», λέει συγκεκριμένα.

«Οι γυναίκες έχουν να επιτελέσουν ένα ακόμα πιο δύσκολο καθήκον», σπεύδει να συμπληρώσει ένας από τους εμπνευστές αυτής της εκδήλωσης, ο κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της International Police Association, το οποίο από το 2003 λειτουργεί ως ΜΚΟ σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, με αντικείμενο τις ανθρωπιστικές δράσεις και τα προγράμματα στο πλαίσιο της εθνικής αντιεγκληματικής πολιτικής. «Εργαζόμενες, σύζυγοι, μητέρες, με υπερβάλλοντα ζήλο υπηρετούν το καθήκον τους», αναφέρει ο κ. Ζαχαριουδάκης και συνεχίζει: «Και με επαγγελματισμό αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα στο τμήμα ή στον δρόμο. Τους οφείλουμε σεβασμό και εκτίμηση», τονίζει.

Το ξέφρενο πάρτι με λάτιν χορούς

F3mpatsΠέμπτη, ώρα 21.30, ξενοδοχείο «Imperial Belvedere». Η πρώτη μέρα της παγκόσμιας συνδιάσκεψης γυναικών αστυνομικών έχει μόλις ολοκληρωθεί. Εχουν προηγηθεί χαιρετισμοί και σύντομες ομιλίες από τους διοργανωτές και τους αρχηγούς των αποστολών. Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης ενημερώνουν τους καλεσμένους ότι ακολουθεί μια σπέσιαλ βραδιά που περιλαμβάνει δείπνο με παραδοσιακές λιχουδιές και μετά θα τους δοθεί η ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις χορευτικές τους ικανότητες. Αυτό δεν αργεί να συμβεί.

Καθώς μάλιστα ο dj περνά από τους κρητικούς χορούς στα ντίσκο μουσικά ακούσματα το τυπικό δείπνο για το καλωσόρισμα μετατρέπεται ξαφνικά σε ένα ξέφρενο πάρτυ από αυτά που δεν τα προγραμματίζεις αλλά συμβαίνουν! Οι γυναίκες αστυνομικοί, απαλλαγμένες από την αυστηρότητα της στολής -καθώς είχαν προλάβει να αλλάξουν-, γέμισαν την αυτοσχέδια πίστα, με αποτέλεσμα όσοι ένοικοι του ξενοδοχείου έτυχε να βρίσκονταν εκεί να νομίσουν ότι ένα μεγάλο bachelor ευρωπαϊκών προδιαγραφών βρισκόταν σε εξέλιξη. «Who is the bride.» αναρωτήθηκε Αγγλος τουρίστας αναζητώντας τη μέσα στο πλήθος των γυναικών που χόρευαν σαν να μην υπάρχει αύριο.

DSC_2708Η αντιπροεδρος της Διεθνους Ένωσης Αστυνομικων Γκαλ Σαρον

Όταν, δε, κάποιος από τους σερβιτόρους τον ενημέρωσε περί τίνος επρόκειτο, εκείνος έκπληκτος φώναξε: «Really?». Προφανώς δεν περίμενε ότι οι γυναίκες αστυνομικοί τα καταφέρνουν τόσο καλά και στο macarena. Μαζί τους κι ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έβαλε τα γυαλιά στις γυναίκες με τις κινήσεις του στον χορό που εφευρέθηκε από τους Los Del Rio το 1992, μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ. Το απρογραμμάτιστο γλέντι λαμβάνει τέλος λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα. Κάποιοι εγκαταλείπουν, ενώ κάποιοι άλλοι, με τη δικαιολογία πως «η νύχτα είναι ακόμη μικρή», παρασύρονται και συνεχίζουν τη διασκέδασή τους στα νυχτερινά κλαμπ της Χερσονήσου.

protothema.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook