Το χωριό όπου ο ένας στους δέκα ζει μέχρι τα εκατό! | Photos

το-χωριό-όπου-ο-ένας-στους-δέκα-ζει-μέχρ-421655

Το μικρό ιταλικό χωριό Ατσιαρόλι βρίσκεται νότια της Νάπολης και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον Ιταλών και Αμερικανών επιστημόνων για την μακροζωία των κατοίκων του. Στο Ατσιαρόλι ζουν 700 άνθρωποι εκ των οποίων οι 81 είναι 100 ετών!
itallΤους τελευταίους έξι μήνες επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης σε συνεργασία με ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ επισκέφθηκαν το χωριό για να ανακαλύψουν το μυστικό της μακροζωίας των κατοίκων του. Ο Antonio Vassalo 100 ετών και η σύζυγός του Amina 93 ετών μίλησαν στους επιστήμονες για τον τρόπο που ζουν.

«Τρώμε μόνο υγιεινά προϊόντα», δήλωσε ο Antonio Vassalo και η σύζυγός του συμπλήρωσε: «Τρώμε πολλά ψάρια και φρέσκα προϊόντα που καλλιεργούμε οι ίδιοι στη γη μας». Όμως, οι επιστήμονες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο χωριό, μετά το πέρας των ερευνών τους αποκάλυψαν ότι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του Ατσιαρόλι εκτός από την μεσογειακή διατροφή που βασίζεται στο ελαιόλαδο, στα χορταρικά, στα ψάρια και στα φρέσκα φρούτα, έχουν και έντονη σεξουαλική δραστηριότητα.

Ο Alan S. Maisel, καρδιολόγος από την Ιατρική Σχολή του Σαν Ντιέγκο και επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι η μακροζωία των κατοίκων του ιταλικού χωριού οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, όπως είναι η σωματική δραστηριότητα, το περπάτημα, το ψάρεμα αλλά και το δεντρολίβανο, το οποίο καλλιεργούν οι ίδιοι και χρησιμοποιούν στα φαγητά τους. Ο Αμερικανός επιστήμονας τόνισε ότι το δεντρολίβανο βελτιώνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Ο Salvatore Di Somma, από το πανεπιστήμιο της Ρώμης, ανέφερε ότι στόχος της μελέτης για την μακροζωία στο Ατσιαρόλι είναι να βρεθεί τι μπορεί να προσφέρει το μικρό ιταλικό χωριό στον υπόλοιπο κόσμο.

Το Ατσιαρόλι είναι γνωστό για τα χαμηλά επίπεδα καρδιαγγειακών παθήσεων και ασθενών με Αλτσχάιμερ καθώς και για την απουσία άλλων ασθενειών που σχετίζονται με την γήρανση.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook