Το «χαμηλότερο σκαλί» του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

το-χαμηλότερο-σκαλί-του-δημοτικού-σ-664246

Το θέμα με τα εγγόνια του Μηνά Βουλγαρίδη, είναι ο πλήρης και απόλυτος εκχυδαϊσμός του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Όχι μόνο γιατί δυο μωρά «πληρώνουν» την «αμαρτία» του παππού τους να είναι πολιτικό πρόσωπο.

Αλλά κυρίως επειδή ορισμένοι σκόπιμα χρησιμοποιούν αυτά τα δύο μωρά για να σηκώσουν σκόνη, ενώ γνωρίζουν ότι το θέμα που προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει είναι και ανύπαρκτο και γελοίο και καθαρά υπηρεσιακό.

Από το περασμένο φθινόπωρο που ξεκίνησε η όλη υπόθεση, το zarpanews.gr επέλεξε να μην γράψει ούτε μία γραμμή καθώς ελπίζαμε ότι η αξιοπρέπεια θα επέστρεφε στο Συμβούλιο. Όμως διαψευστήκαμε.

Εν συντομία λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής: Ένα παντρεμένο ζευγάρι φέρνει στον κόσμο δύο μώρα. Ο σύζυγος είναι Ισπανός και η σύζυγος Ελληνίδα. Από λάθος, τα παιδιά δηλώνονται με άλλο επίθετο στην Ισπανία και με άλλο επίθετο στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουν διπλή ταυτότητα, να μην μπορούν να ταξιδέψουν και ό,τι άλλο αυτό μπορεί να συνεπάγεται για έναν πολίτη. Το ζευγάρι από κοινού, κάνει αίτηση στο ληξιαρχείο και το δημοτολόγιο του Δήμου Χανίων να αλλάξει το επώνυμο των παιδιών κάτι που έχει γίνει χωρίς προβλήματα στο παρελθόν (πολύ λογικό).

Κάπου εδώ ξεκινά ο παραλογισμός: Υπηρεσιακοί αρχίζουν να ζητούν διάφορες διευκρινίσεις, προβάλλοντας εμπόδια σε μια διαδικασία ρουτίνας. Παρά την απόλυτη κάλυψη από τη νομική υπηρεσία που τους προέτρεπε να προχωρήσουν αυτοί δεν το κάνουν με αποτέλεσμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να προχωρήσει σε «εντέλλεσθε» προς τους υπαλλήλους, οι οποίοι και πάλι δεν το κάνουν!

Και παράλληλα, διάφοροι σύμβουλοι κινούμενοι στα όρια της γραφικότητας «σηκώνουν» και «ξανασηκώνουν» το θέμα στο συμβούλιο καταγγέλλοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως Βάμβουκας και Βουλγαρίδης διαπλέκονται για να διορθωθεί ένα ασήμαντο λάθος.

Από τότε κι έπειτα, ακούστηκαν -σε όλους τους τόνους- διάφορα ανεκδιήγητα σενάρια, για υπέρβαση καθήκοντος, ευνοϊκή μεταχείριση προσώπων και ευθείες κατηγορίες προς τον ίδιο τον Δήμαρχο -πάντα με πρωταγωνιστές δύο μωρά-.

Η ιστορία ήρθε και επανήλθε τουλάχιστον τέσσερις φορές σε συνεδριάσεις, σέρνοντας μαζί της, σκαλί – σκαλί, όλο και πιο χαμηλά το επίπεδο αυτού του συμβουλίου.

«Τελευταίο σκαλί» σήμερα που η συζήτηση πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις, με φωνές και αλληλοκατηγορίες ενώ ο υπάλληλος του ληξιαρχείου εισέβαλε στην αίθουσα απαιτώντας από τους αντιδημάρχους να του ζητήσουν συγνώμη.

Πάντως, ο δικηγόρος του Δήμου, Μάρκος Περράκης, έκανε λόγο για διατάξεις που «πιο σαφείς δεν γίνονται» και οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους δημάρχους να προχωρούν σε αλλαγή επωνύμου για «σημαντικό λόγο».

Μετά από αυτό, είμαστε βέβαιοι πως η υπόθεση αυτή θα έχει θετική έκβαση.

Ωστόσο, δεν είμαστε το ίδιο αισιόδοξοι για το δημοτικό συμβούλιο Χανίων που δείχνει διαρκώς να δοκιμάζει τα όρια της παρακμής του.

zarpanews.gr

One thought on “Το «χαμηλότερο σκαλί» του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

  1. Κύριε Διευθυντά,
    Μόλις χθες υπήρξε εξέλιξη, η οποία δικαιώνει τόσο τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων για τις γνωμοδοτήσεις της όσο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Συγκεκριμένα η υπ’ αριθμ. 530/2018 απόφαση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας σε αντίστοιχη υπόθεση του Δήμου Αθηναίων [η οποία είναι ακόμα αδημοσίευτη, περίληψη της οποίας μόλις χθες το βράδυ δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικά ειδησεογραφικά μέσα (βλ. πχ. http://www.kathimerini.gr/954492/article/epikairothta/ellada/ste-ta-paidia-mporoyn-na-exoyn-kai-to-epwnymo-ths-mhteras-toys)] οι γονείς μετά το γάμο τους δήλωσαν ως επώνυμο του παιδιού τους αυτό του πατέρα (όπως και ανωτέρω περιπτώσεις του Δήμου Χανίων). Στη συνέχεια, οι γονείς με αίτησή τους στον δήμαρχο Αθηναίων ζήτησαν να εγκριθεί η αλλαγή του επωνύμου του παιδιού και στο επώνυμο του πατέρα να προστεθεί και της μητέρας του επικαλούμενοι σοβαρό λόγο (όπως και ανωτέρω περιπτώσεις του Δήμου Χανίων). Αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε δεκτή την αλλαγή-προσθήκη του δεύτερου επωνύμου (όπως έκανε αντίστοιχα και ο αντιδήμαρχος Χανίων), αλλά μέσα σε 6 μήνες ανακάλεσε την πρώτη απόφασή του (το οποίο –ευτυχώς και ορθώς, ως αποδεικνύεται- δεν έπραξε ο Δήμος Χανίων). Όμως, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον πάρεδρο Ιωάννη Μιχαλακόπουλο έκρινε ότι η δεύτερη απόφαση του δημάρχου Αθηναίων είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα.
    Συνεπώς, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται η ορθότητα των γνωμοδοτήσεων της Νομικής Υπηρεσίας και αντιστοίχων αποφάσεων αλλαγής επωνύμων.
    Μετά τιμής,
    Μάρκος Ε. Περράκης
    Δικηγόρος-Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Χανίων
    ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Το παρόν απηχεί τις απόψεις του υπογράφοντος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι εκφράζει τις απόψεις οποιουδήποτε πελάτη, εργοδότη ή εντολέα (φυσικού ή νομικού προσώπου) του υπογράφοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook