«Το τζάμπα πέθανε… Το αεριτζηλίκι και το νταβατζιλίκι πέθανε»

το-τζάμπα-πέθανε-το-αεριτζηλίκι-και-424665

Η ερώτηση της δημοσιογράφου του Alpha και η απάντηση Τσίπρα

Δουλεύω 21 χρονια στον ΑLPHA και σας κοιτώ στα μάτια κ. πρωθυπουργέ και σας αναφέρω οτι χάνω την δουλειά μου. Ξερω οτι οι απολύσεις γίνονται από εργοδότες κι όχι απο κυβερνερνήσεις, είπε η δημοσιογράφος της Καντζας, Ευαγγελία Τσικρίκα, στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τυπου στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός, απάντησε «ευθέως»: Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας, δεν είστε η μόνη εργαζόμενη στα 6 χρόνια της μεγάλης καταστροφής που έχετε βρεθεί σε δύσκολη θέση. Οπως μας ενδιέφεραν και 2.000 εργαζόμενοι που απολύθηκαν στην κρίση. Δεν έκλαψε κανένας γι’αυτούς. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Κανείς δεν έκανε κινητοποίηση για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Εμείς θα σταθούμε δίπλα και στον τελευταίο εργαζόμενο. Θέλουμε να ρυθμιστεί ένα τοπίο που ήταν ασύδοτο τα τελευταία χρόνια.

Το ελληνικό δημόσιο θα έπρεπε να είχε κάνει τρεις δημοπρασίες, στα προηγούμενα χρόνια. Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το ελληνικό δημόσιο, γιατί οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια δεν προχωρούσαν σε κάτι που ήταν αυτονόητο.

Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα για 4 τηλεοπτικές άδειες γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν οικονομικά βιώσιμα σχήματα, να ζουν από την διαφήμιση και όχι από τη διαπλοκή.

Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη χάσει ούτε ένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Βεβαίως η αγορά αυτορυθμίζεται. Θα δώσουμε κίνητρα ώστε αν υπάρχουν απολύσεις να προσληφθούν στους νέους παρόχους. Θα επιδοτηθούν οι 4 νέοι καναλάρχες με 360 ευρώ για κάθε εργαζόμενο για τους 12 πρώτους μήνες και για τους επόμενους 12 μήνες με τα ασφάλιστα.

Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να κρατούνται όμηροι. Το τζάμπα πέθανε. Κάποιοι είχαν μάθει να δανειοδοτούνται με θαλασσοδάνεια και να πληρώνουν με αέρα. Το αεριτζηλίκι και το νταβατζιλίκι πέθανε.

Για το ΜΕGΑ, ο πρωθυπουργός είπε οτι οι μετοχοι δεν φρόντισαν στην διάσωση του καναλιού…

One thought on “«Το τζάμπα πέθανε… Το αεριτζηλίκι και το νταβατζιλίκι πέθανε»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook