Το σχέδιο για τις μετατάξεις στους ΟΤΑ

το-σχέδιο-για-τις-μετατάξεις-στους-οτα-38547

dimosioΌλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενδοδημοτική κινητικότητα περίπου 80.000 υπαλλήλων στους 325 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες της χώρας, που ξεκινά μέσα στο 2014 αποκαλύπτουν τα «Παραπολιτικά».

Με τις νέες ρυθμίσεις που προώθησαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, οι δήμοι θα αξιολογούν μόνοι τους το προσωπικό τους, έτσι ώστε να αποφευχθούν περισσότερες απολύσεις απ΄ όσες προγραμματίζεται να γίνουν στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τρόικα ( 11.000 μέσα στο 2014 συνολικά στο Δημόσιο).

Αυτή η εσωτερική κινητικότητα, που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, θα γίνεται κάτω από την «ομπρέλα» του ΑΣΕΠ και θα αφορά κυρίως τους υπάλληλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου αλλά και τους μόνιμους.

Για να πραγματοποιηθεί με ενδοδημοτική μετάταξη ( από έναν Δήμο σε κάποιον άλλο) θα πρέπει να υπάρχουν κενές θέσεις στις υπηρεσίες όπου επιθυμούν να υπηρετήσουν οι μεταταγόμενοι.

Η διαδικασία

Όλες οι διαδικασίες θα περνούν μέσω ΑΣΕΠ.

• Οι φορείς θα υποβάλλουν στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών για κενές θέσεις που υπάρχουν

• Στην συνέχεια το ΥΠ.ΕΣ. θα εκδίδει κατάλογο στον οποίο θα αναφέρονται οι φορείς, ο αριθμό των θέσεων και τα απαιτούμενα προσόντα.

• Μόλις γίνει η σχετική ανακοίνωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο ΑΣΕΠ εντός 10 ημερών

• Οι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν όσους φορείς επιθυμούν με σειρά προτεραιότητας (όπως στις πανελλαδικές με τις σχολές)

• Αφού λήξει η προθεσμία και μέσα σε 4 ημέρες, θα πρέπει οι φορείς στους οποίους θα μεταταγούν οι υπάλληλοι να έχουν έτοιμες τις αιτήσεις υποδοχής

• Μέσα σε 15 ημέρες το ΑΣΕΠ ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα

• Για την ολοκλήρωση της ενδοδημοτικής κινητικότητας θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο δημοτικές υπηρεσίες.

Η μοριοδότηση

Ιδιαίτερη βαρύτητα στα μόρια δίνεται στον τρόπο πρόσληψης στο Δημόσιο, στις σπουδές αλλά και στην επιμόρφωση. Κάποιος όμως μπορεί να χάσει αρκετά μόρια αν έχει υποστεί στο παρελθόν πειθαρχικές κυρώσεις.

Για παράδειγμα: υπάλληλος με διδακτορικό, ξένες γλώσσες και σημαντική προϋπηρεσία μπορεί να χάσει έως και 30 μόρια αν έχει υποστεί πειθαρχικές κυρώσεις.

Επίσης τα μόρια για κάθε τέκνο πολλαπλασιάζεται επί τέσσερα.

Δηλαδή, ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά συγκεντρώνει 20 μόρια. Στην περίπτωση που έχει ένα παιδί συγκεντρώνει 80 μόρια! Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προηγείται εκείνος που έχει περισσότερα παιδιά

Δικαιολογητικά

• Επικυρωμένοι όλοι οι τίτλοι σπουδών πανεπιστημίων – ξένων γλωσσών – απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης.

• Για τα τέκνα απαιτείται εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης, από το οποίο αποδεικνύεται η οικογενειακή κατάσταση.

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook