Το σκέφτεται ο Δήμος για την ανάδειξη του Φάρου των Χανίων

το-σκέφτεται-ο-δήμος-για-την-ανάδειξη-τ-122407

limenovrahionasΟι σκέψεις και ιδέες της δημοτικής αρχής, σχετικά με την αποκατάσταση μέρους του λιμενοβραχίονα και την ανάδειξη του Φάρου καθώς και η δρομολόγηση κάποιων ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση, εκφράζονται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Στην αποκατάσταση και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του λιμενοβραχίονα στον οποίο δεσπόζει – το σήμα κατατεθέν της πόλης των Χανίων – ο φάρος που βρίσκεται στο ενετικό λιμάνι της πόλης και ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένος και αναξιοποίητος, προχωρά η Δημοτική Αρχή των Χανίων μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογείται και η δημιουργία στον εν λόγω χώρο δύο κέντρων ενημέρωσης/ πληροφόρησης, το ένα στο νεότερο καρνάγιο και το δεύτερο στο κτήριο που βρίσκεται παραπλεύρως του Αγίου Νικολάου του μόλου.

Πρόκειται για το Κέντρο Πληροφόρησης »Φάρου», για το οποίο θα εκπονηθεί το προσεχές διάστημα σχετική μελέτη και το οποίο θα στεγαστεί στο κτίριο παράπλευρα του Αγίου Νικολάου του Μόλου. Στο συγκεκριμένο Κέντρο Πληροφόρησης θα υπάρχει στη διάθεση των επισκεπτών αρχειακό/ιστορικό υλικό με φωτογραφίες από τον Αιγυπτιακό Φάρο των Χανίων.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί και το Κέντρο Πληροφόρησης »Καρνάγιο», για το οποίο υπάρχει ήδη εγκεκριμένη μελέτη, το οποίο θα λειτουργεί στο νεότερο καρνάγιο, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί μηχανήματα, με τα οποία λειτουργούσε κάποτε ο παραδοσιακός χώρος κατασκευής και συντήρησης πλοίων.

»Πρόκειται για μία προσπάθεια να διασώσουμε την ιστορικότητα του Φάρου των Χανίων, με απώτερο στόχο να αποκτήσει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα η επισκεψιμότητα στον φάρο”, επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Κων/νος Πρωτοπαπαδάκης, αναφερόμενος στη δημιουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Φάρου. Παράλληλα, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης γνωστοποίησε σχετικά με το  Κέντρο Πληροφόρησης “Καρνάγιο” ότι στόχος της προσπάθειας είναι οι επόμενες γενιές να έχουν στη μνήμη τους τη λειτουργία του παραδοσιακού  χώρου κατασκευής και συντήρησης πλοίων.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω παρεμβάσεις εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλέγμα έργων που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα με σκοπό την πλήρη ανάπλαση και ανάδειξη του μνημείου του Ενετικού Λιμένα των Χανίων»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook