Το σεξ κάνει καλό στη μνήμη

το-σεξ-κάνει-καλό-στη-μνήμη-408187

Αφήστε τα σταυρόλεξα, τους γρίφους και το Sudoku στην άκρη, γιατί πλέον μπορείτε να έχετε απόλαυση και γερή μνήμη μαζί. Και πώς θα το πετύχετε; Το σεξ είναι η λύση για κοφτερό μυαλό επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά έδειξε ότι όσες γυναίκες έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ μνήμης. Οι ερευνητές μελέτησαν 78 γυναίκες και τις ρώτησαν για τη σεξουαλική τους ζωή. Ύστερα τις υπέβαλαν σε ερωτήσεις μνήμης, στα οποία έπρεπε να θυμηθούν όσο πιο πολλά πρόσωπα και λέξεις μπορούσαν, από τα 90 που τους έδειξαν. Τα αποτελέσματα έδειξαν αυτό που φαντάζεστε.

Οι γυναίκες που είχαν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή, πήγαν και καλύτερα στο τεστ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες θυμήθηκαν πιο πολλές λέξεις από ότ,ι πρόσωπα. Και αν αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντική αυτή η πληροφορία, την απάντηση τη δίνουν οι επιστήμονες: Η μνήμη που χρειάζεται για να θυμόμαστε τις λέξεις έχει σχέση με τον ιππόκαμπο στον εγκέφαλο και από παλαιότερες μελέτες έχει βρεθεί ότι το σεξ διεγείρει τον ιππόκαμπο. Τα αποτελέσματα της παραπάνω μελέτης έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες μελέτες που έχουν γίνει σε ζώα και οι οποίες έβγαλαν τα ίδια αποτελέσματα.

Μια άλλη εξήγηση ως προς το γιατί το σεξ δυναμώνει τη μνήμη, είναι ότι μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα διαφόρων ορμονών και νευροδιαβιβαστών. Για παράδειγμα η σεξουαλική πράξη μπορεί να απελευθερώσει τη ντοπαμίνη, μια ορμόνη που προάγει στην ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου.

Όποιος και αν είναι ο μηχανισμός που το σεξ βελτιώνει τη μνήμη, δεν έχει και πολύ σημασία για εμάς, αφού από μόνο του το αποτέλεσμα μας δίνει άλλη μια δικαιολογία για να έχουμε ενεργή σεξουαλική ζωή.

Πηγή: jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook