Το ρωσικό «κραχ» κάνει άνω κάτω και την αγορά της Κρήτης!

το-ρωσικό-κραχ-κάνει-άνω-κάτω-και-την-223990

touristes1Λίγες μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής σαιζόν και λίγο πριν τη μεγάλη τουριστική έκθεση της Μόσχας, οι μεγάλες απώλειες Ρώσων τουριστών γεννούν αγωνίες και επισφάλειες! Η κρίση στην Ουκρανία και κυρίως η υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος με την παρατεταμένη πολιτική ρευστότητα και αβεβαιότητα στη Ρωσία, δημιουργούν ένα τεράστιο πλήγμα στην έλευση Ρώσων τουριστών, που τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν τη μεγάλη αγοραστική δύναμη της βαριάς μας βιομηχανίας και αποτέλεσαν τη ραχοκοκκαλιά της απογείωσης του τουριστικού προϊόντος.

Ξενοδόχοι, Τουριστικοί Πράκτορες,Έμποροι, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, εστιάτορες και άλλοι επιχειρηματίες που είχαν συνδεθεί με την άνοδο του ρωσικού τουριστικού ρεύματος, κινδυνεύουν με καταστροφή φέτος αφού οι απώλειες είναι ακόμα ανυπολόγιστες!

tt«Δεν είναι μόνο πως χάσαμε όλα όσα είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια» εξηγεί στο cretalive επιχειρηματίας που ξέρει όσο λίγοι τη ρωσική τουριστική αγορά » αλλά η πτώση που ίσως ξεπεράσει το 60% (!) τελικά θα φέρει πολύ μεγαλύτερη χασούρα σε οικονομικό μέγεθος καθώς τα χρήματα που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα θα είναι μειωμένα από τη Ρωσική Αγορά κατά 80% σε σχέση με πέρισυ. Κι αυτό γιατί οι λιγότερο από μισοί Ρώσοι που θα έλθουν δεν θα έχουν καμία σχέση με τους γαλαντόμους Ανατολικούς που έμπαιναν στα μαγαζιά και έφευγαν με αρκετές τσάντες στα χέρια ο καθένας!. Θα είναι και πολύ λιγότεροι και αρκετά πιο φτωχοί».

‘Οπως μας εξηγούσε ο επιχειρηματίας την Άνοιξη θα ζήσουμε δράματα στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως τη Ρόδο, τη Χαλκιδική, και τη Ζάκυνθο, από επαγγελματίες που με την προσδοκία της άφιξης Ρώσων τουριστών, επένδυσαν χρήματα αρκετά και θα βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να φυτοζωούν! Πόσο προετοιμασμένη όμως είναι η τοπική αγορά από το…κανόνι της Ρωσίας και τις παρενέργειες που θα προκαλέσει; Έχουν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου συναίσθηση τι ακριβώς θα συμβεί αν επιβεβαιωθούν τα εφιαλτικά σενάρια που είναι δυστυχώς και τα πιο πιθανά να συμβούν ή κοιμούνται τον…ύπνο του δικαίου; Μάλλον δεν υπάρχει καμία προετοιμασία γι΄αυτό, αφού κυρίαρχη είναι η λογική τοπικά του «βλέποντας και κάνοντας» και το σίγουρο είναι πως και ούτε η νέα κυβέρνηση έχει γνώση για το τι ακριβώς θα συμβεί ώστε να είναι προετοιμασμένη για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα βιώσουν οι επαγγελματίες του κλάδου!

tΣε αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση υπάρχει κάποια λύση; Ναι, λέει στο cretalive ο τουριστικός επιχειρηματίας και Αντιπεριφερειάρχης Αντίπας Σηφάκης (φωτογραφία) και αυτή είναι η καθιέρωση της Εθνικής Βίζας, της δυνατότητας δηλαδή να ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας να μας επιτρέψουν, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 2- χρόνων, να διευκολύνουμε την έλευση Ρώσων τουριστών με την έκδοση τέτοιων ταξιδιωτικών εγγράφων, που θα μπορούν να έρχονται πιο γρήγορα και με λιγότερη γραφειοκρατία! Την στιγμή που η γειτονική Τουρκία αποφάσισε να δέχεται Ρώσους Τουρίστες μόνο και με τις ταυτότητες τους, όπως δηλαδή ταξιδεύουν στο εσωτερικό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η δικής προσπάθεια θα πρέπει να είναι στην καθιέρωση αυτής της Εθνικής Βίζας, που όμως σκοντάφτει και στη δική μας απροθυμία να το βάλουμε καν στην ατζέντα των συνομιλιών,μας εξηγεί ο κ. Σηφάκης.

Να σημειωθεί πως οι κάτοχοι Εθνικής Βίζας δεν έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν παρά μόνο στη χώρα που από εκείνην έχει εκδοθεί και στη συνέχεια να επιστρέψουν πάλι στην πατρίδα τους και εάν εφαρμοστεί θα πρέπει να εξασφαλίσεις πως οι πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας σου δεν θα επιτρέπουν τη μετακίνηση όσων κατέχουν αυτή τη Βίζα σε ευρωπαικές πόλεις. Κυρίως όμως ο φόβος υπάρχει μήπως αποκτήσουν δίοδο προς την Ευρώπη χιλιάδες οικονομικοί πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και η παρούσα κατάσταση δεν απέτρεψε από το να βρεθούν στην Ελλάδα πάνω από 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες τα τελευταία χρόνια!

Το θέμα είναι να υπάρξει πολιτική βούληση για την καθιέρωση της, να ζητηθεί από τους συμμάχους μας και είναι ένα μέτρο, όπως εξηγεί ο κ. Σηφάκης που δείχνει πως η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει τα έσοδα της, χωρίς επιπλέον φορολογία, χωρίς να επιβαρύνουμε κανέναν ξένο και επενδύοντας στο δικό μας πλουτοπαραγωγικό ιστό!

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook