Το… προσκοπικό απωθημένο του Κυριάκου Μητσοτάκη

το-προσκοπικό-απωθημένο-του-κυριάκο-649221

Ένα «κουτί» περιπέτειας που περιλάμβανε μια πυξίδα, ένα κομμάτι σχοινί για κόμπους, έναν προσκοπικό σουγιά και το προσκοπικό εγκόλπιο έδωσαν οι πρόσκοποι στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στα γραφεία της ΝΔ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ισίδωρο Κανέτη, τον Χριστόφορο Μητρομάρα γενικό έφορο, Βάσω Κόλλια αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Εφραιμίδη σύμβουλο Μαρία Μπενά υπεύθυνη Επικοινωνίας και Νάσο Ευσταθίου μόνιμο βοηθό γενικό έφορο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε το «προσκοπικό του απωθημένο», το ότι δεν υπήρξε Πρόσκοπος και δεν μετείχε της σημαντικής για τον νέο άνθρωπο προσκοπικής εκπαίδευσης, για την οποία σημείωσε πως αποτελεί για τον σύγχρονο νέο ενήλικα σημαντικό εφόδιο, όχι μόνο για την ανάπτυξη του χαρακτήρα αλλά και για την επαγγελματική του ανέλιξη.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την ιστορία και την προσφορά του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κατά την 107ετή ιστορία του, καθώς και για τη σημερινή του παρουσία σε 350 σημεία σε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη των Ενηλίκων Στελεχών του που όπως υπολογίστηκε προσφέρουν 5,5 εκατομμύρια ώρες εθελοντικής προσφοράς στην Ελληνική κοινωνία.
Από μεριάς του Διοικητικού Συμβουλίου Σ.Ε.Π. παρουσιάστηκε η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό, την επανενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και της διακομματικής Προσκοπικής Κοινοβουλευτικής Ένωσης. Επίσης, τονίστηκε η εκπόνηση από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων πανελλαδικής έρευνας για τη διερεύνηση και αποτύπωση της νεολαίας στην Ελλάδα σήμερα.

Από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο έργο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, τονίστηκε η σημασία της πιστοποίησης της εθελοντικής δράσης των Ενηλίκων Στελεχών ως στοιχεία προς αξιοποίηση στο βιογραφικό τους και όλα αυτά όπως χαρακτηριστικά είπε, «με στόχο τη στήριξη του υγιούς εθελοντισμού και των εθελοντικών οργανώσεων στην πατρίδα μας».

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook