Το παρασκήνιο του αγιασμού στη Βουλή: Οι selfies, οι καλοντυμένες βουλευτίνες, τα πηγαδάκια και οι αλλαγές θέσεων | Photos

το-παρασκήνιο-του-αγιασμού-στη-βουλή-ο-747312

Η τελευταία κοινοβουλευτική περίοδος υπό την παρούσα σύνθεση της Βουλής ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου με τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια, η οποία άνοιξε ύστερα από αρκετούς μήνες.

Οι συνεδριάσεις το τελευταίο διάστημα γίνονταν στη Γερουσία, καθώς στην Ολομέλεια διεξάγονταν εργασίες για την επισκευή του θόλου.

Και γι’ αυτόν τον λόγο ήταν και η πρώτη φορά που οι νέοι υπουργοί, αυτοί που μπήκαν στην κυβέρνηση τον Αύγουστο, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, είχαν την ευκαιρία να κάτσουν στα υπουργικά έδρανα. 

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα προτίμησε να καθίσει στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, δίπλα στον βουλευτή Ανδρέα Κουτσούμπα, και όχι στα υπουργικά.

Σίγουρα, η στιγμή που ξεχώρισε στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν αυτή όταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης πλησίασε τα υπουργικά και είχε χειραψία αλλά και σύντομο διάλογο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας βρισκόταν ήδη στη θέση του όταν μπήκε στην αίθουσα ο κ. Μητσοτάκης, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ οδεύοντας προς τη θέση του να σταθεί στο έδρανο του πρωθυπουργού, να τον συλληπηθεί για την απώλεια του συζύγου της αδελφής του και οι δύο άνδρες να συνομιλήσουν για περίπου ένα λεπτό.

Απόντες από την τελετή του αγιασμού ήταν τρεις πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Πολλοί βουλευτές έσπευσαν στο έδρανο όπου καθόταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς για να τον συλληπηθούν για την απώλεια του γιου του. Ξεχώρισε ο θερμός εναγκαλισμός με τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι selfies μέσα στην Ολομέλεια, με την Άννα Καραμανλή να δίνει το… σύνθημα.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook