Το Νέο ΙΝΚΑ «απειλεί» το zarpanews για το «ΙΝΚΑ του Αλεξάκη»

το-νέο-ινκα-απειλεί-το-zarpanews-για-το-ινκα-442253

Ενοχλήθηκε η κα Σήλια Τσέκερη, Πρόεδρος ΔΣ από το «Νέο ΙΝΚΑ» και έστειλε επιστολή στο zarpanews.gr, για το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου με τίτλο: » Χανιά | Τα ΙΝΚΑ γίνονται ΣΥΝ.ΚΑ για το καλό των καταναλωτών». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σημειώσει, ότι αν δεν δημοσιεύσουμε την απάντησή της, θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ίσως χωρίς να γνωρίζει, οτι πάγια τακτική του zarpanews.gr είναι να δημοσιεύει κάθε απάντηση που αφορά δημοσίευμά του.

Αν και δεν κατανοούμε τον λόγο ενόχλησης της προέδρου, δημοσιεύουμε την επιστολή που έστειλε στο zarpanews.gr, αφού την πληροφορήσουμε ότι όλα τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται στο site είναι ενυπόγραφα, και φαρδιά πλατιά μάλιστα.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Αναφορικά με το από 16/10/2016 (ανυπόγραφο) άρθρο που δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή εφημερίδας σας, «ZARPANEWS» με τίτλο «Τα ΙΝΚΑ γίνονται ΣΥΝ.ΚΑ για το καλό των καταναλωτών», αφορόντος στην από 16/10/2016 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού μελών ΙΝ.ΚΑ Π.Ε. και προς αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αλλαγή της επωνυμίας του ως άνω Συνεταιρισμού από ΙΝ.ΚΑ. Π.Ε. σε ΣΥΝ.ΚΑ. Π.Ε. αποδίδεται σε δήθεν αυθαίρετη απαίτηση του σωματείου μας «ΝΕΟ ΙΝΚΑ» για αύξηση της ετήσιας συνδομής των μελών του Συνεταιρισμού από 60.000 ευρώ στο διπλάσιο αυτού, γεγονός που τους ανάγκασε, κατόπιν ατελέσφορων «διαπραγματεύσεων», να διακόψουν τη «συμφωνία» μαζί μας για να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οικονομικά τα μέλη τους. Τα παραπάνω είναι παντελώς αναληθή και ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής από την πλευρά μας.

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο μας με την επωνυμία «ΝΕΟ ΙΝΚΑ» υπηρετεί, προσφέρει στους καταναλωτές, και διακατέχεται από τα ιδεώδη του καταναλωτικού κινήματος. Έχει ως μέλη αποκλειστικά και μόνο φυσικά πρόσωπα σε πανελλαδικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων και φυσικά πρόσωπα που αποτελούν και μέλη του ως άνω Συνεταιρισμού. Ο Συνεταιρισμός δεν αποτελεί μέλος του σωματείου μας.

Το ποσό της εκ του καταστατικού προβλεπόμενης ετήσιας συνδρομής των μελών μας, στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα φυσικά πρόσωπα – μέλη μας ανά την Ελλάδα, είτε αυτά είναι μέλη του ως άνω Συνεταιρισμού είτε όχι, και αποφασίστηκε από το ανώτατο όργανο του σωματείου μας, τη Γενική Συνελεύση των μελών του, στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν, να διατυπώσουν γνώμη και να ψηφίσουν τα μέλη του.

Το ποσό της συνδρομής δεν αποτελεί αντικείμενο «συμφωνίας», ούτε είναι επιδεκτικό «διαπραγμάτευσης» με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Το δε σωματείο μας δεν «ζητάει αυξήσεις». Η χρήση των ανωτέρω όρων στο δημοσίευμα, που παραπέμπουν ευθέως σε αποδιδόμενες στο μη κερδοσκοπικό σωματείο μας εμπορικές συναλλαγές, πρακτικές και δραστηριότητες, προσβάλλει και υποβαθμίζει το ρόλο του, την πολυετή δυναμική παρουσία του για την προώθηση και ενίσχυση του καταναλωτικού κινήματος ενάντια σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Σημειωτέον ότι η αναφορά του ποσού των 60.000 ευρώ και του διπλάσιου αυτού ως ποσού της συνδρομής, στόχο έχει τη δημιουργία αρνητικών εις βάρος του σωματείου μας εντυπώσεων και τη διαστρέβλωση της αλήθειας. Η συνδρομή εκάστου μέλους μας ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά έτος, το οποίο δεν αποτελεί δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση, όπως θέλουν να παρουσιάζεται. Η δε καταβολή του ποσού της συνδρομής αποτελεί αναληφθείσα καταστατική υποχρέωση εκάστου μέλους-φυσικού προσώπου του σωματείου, μη τήρηση της οποίας συνεπάγεται τις αντίστοιχες καταστατικές κυρώσεις (διαγραφή) που ισχύει για όλα τα μέλη του «ΝΕΟ ΙΝΚΑ», είτε είναι μέλη του Συνεταιρισμού είτε όχι.

Η δε από 16/10/2016 απόφαση της Γ.Σ. του Συνεταιρισμού όπως αναφέρεται και περιγράφεται στο άρθρο, για αλλαγή επωνυμίας εδράζεται σε κατ’ επίφαση σχετιζόμενες με το σωματείο μας αναληθείς δικαιολογίες και αιτιάσεις που συνιστούν βαρύτατη προσβολή και συκοφάντησή μας. Ο Συνεταιρισμός δια των νομίμων εκπροσώπων του οφείλει να αναφέρει τους πραγματικούς λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε άμεσα το πλήρες κείμενο της παρούσας επιστολής στην εφημερίδα σας, προς ενημέρωση των αναγνωστών και αποκατάσταση της αλήθειας, κατά τον ίδιο τρόπο με το αρχικό από 16/10/2016 άρθρο σας. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλασσόμεθα για οποιοδήποτε νόμιμη ενέργειά μας.

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2016

Για το Νέο ΙΝΚΑ, Σήλια Τσέκερη, Πρόεδρος ΔΣ»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Το Νέο ΙΝΚΑ «απειλεί» το zarpanews για το «ΙΝΚΑ του Αλεξάκη»

  1. Αγαπητό ZARPANEWS,
    σας ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας στη δημοσίευση των θέσεων του Νέου ΙΝΚΑ. Πρόθεση μας ήταν η ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού.
    ΝΕΟ ΙΝΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook