Το μυστηριώδες μήνυμα του Σαββόπουλου στην οικονόμο του μία ημέρα πριν τη δολοφονία | Photos

το-μυστηριώδες-μήνυμα-του-σαββόπουλο-258862

savvopoulos-family-708Η Nelitza Gutierrez είναι η δεύτερη οικιακή βοηθός της οικογένειας των πλούσιων ομογενών που δολοφονήθηκαν άγρια μαζί με την άλλη οικονόμο μέσα στην έπαυλή τους στην Ουάσινγκτον.

Η Gutierrez που πέρασε 20 χρόνια από τη ζωή της στο σπίτι της οικογένειας Σαββόπουλου μίλησε στο ABC News για τα μηνύματα που έλαβε από τον ίδιο και τη σύζυγό του Έιμι μία ημέρα πριν από τη δολοφονία τους.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι εκείνη την ημέρα» δηλώνει συγκλονισμένη η οικονόμος στην οποία γνωστοποιήθηκε με μήνυμα στον τηλεφωνητή της την Τετάρτη 13 Μαΐου (μία ημέρα πριν από την τραγωδία) από τον ίδιο τον Σάββα Σαββόπουλο να μην πάει στην έπαυλη. Ο λόγος ήταν πως η Έιμι ήταν άρρωστη στο κρεβάτι και πως η άλλη οικιακή βοηθός της οικογένειας η Veralicia Figueroa θα έμενε μαζί της.

«Δεν ήτα φυσιολογικό για τη Vera να μείνει όλη τη νύχτα. Ωστόσο, (ο Σαββόπουλος) δεν ακουγόταν σαν να τρέμει ή κάτι άλλο παράξενο. Οχι, ήταν φυσιολογικός. Αλλά δεν ήταν φυσιολογικό για μένα το ότι η Vera θα περνούσε εκεί όλη τη νύχτα».

Το άλλο πρωί η Gutierrez άρχισε να ανησυχεί. Κάλεσε τη Figueroa αρκετές φορές πριν τελικά λάβει η ίδια ένα μήνυμα από την Έιμι Σαββόπουλος, τη σύζυγο του Ελληνα ομογενή, να της πει να μην πάει στην έπαυλη εκείνη την ημέρα. Λίγες ώρες αργότερα, καπνός και φλόγες έβγαιναν από το 4,5 εκατ. δολαρίων σπίτι και το ζευγάρι των ομογενών, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η Figueroa βρέθηκαν νεκροί.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι εκείνη την ημέρα. Ισως αν ήμουν εκεί, ίσως να μπορούσα να τους βοηθήσω. Ηταν πολύ σκληρό και ξέρω πως θα μου λείπουν για πάντα» δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση η επιζήσασα οικιακή βοηθός.

Οπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα, ο τηλεφωνητής της Gutierrez κάνει την αστυνομία να αναθεωρήσει τον χρόνο που αρχικά θεωρούσε ότι η οικογένεια ήταν όμηροι. Τώρα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ίσως κρατήθηκαν σε ομηρία πολύ περισσότερο από όσο νόμιζαν αρχικά.

Η Gutierrez ήταν με τον Σάββα Σαββόπουλο το απόγευμα της Τετάρτης, όταν έλαβε μια κλήση από την Έιμι η οποία έλεγε ότι είχε σχέδια να βγει και ότι έπρεπε να προλάβει να πάει σπίτι στις 5.30 το απόγευμα, ώστε να προλάβει να ετοιμαστεί. Η Figueroa η οποία έφευγε συνήθως τις Τετάρτες από το σπίτι περίπου στις 3 το μεσημέρι, ήταν πιθανόν ακόμη στο σπίτι και ήδη ήταν όμηρος.

Η αστυνομία αρχικά θεωρούσε πως η ομηρία ξεκίνησε περίπου στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε με την απογευματινή φωτιά την Πέμπτη, αλλά τώρα θεωρούν ότι ίσως ο δράστης ή οι δράστες είχαν μπει νωρίτερα στο σπίτι και είχαν ήδη αιχμαλωτίσει τη νεκρή πια Veralicia Figueroa.

H δολοφονημένη οικιακή βοηθός Veralicia Figueroa

Ο Σάββας και η Έιμι Σαββόπουλος

Ο 10χρονος γιος της οικογένειας, Φίλιπ

Ο 34χρονος Ντάρον Ντίλον Γουίντ, ο οποίος συνελήφθη για τη στυγερή δολοφονία έπειτα από τον εντοπισμό DNA του στην κόρα μιας πίτσας

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook