Το… μενού της συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου

το-μενού-της-συνάντησης-σαμαρά-βεν-149981

samaras-venizelos-660_13Ο ΕΝΦΙΑ, το αντιρατσιστικό και η… πίτα της ΔΕΘ

Για το πρωί της Τρίτης προγραμματίστηκε τελικά το ραντεβού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται οι ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ οι εξελίξεις με το αντιρατσιστικό και η τακτική της κυβέρνησης ενόψει της συνάντησης του κλιμακίου των υπουργών με επικεφαλής τον Γκίκα Χαρδούβελη με την τρόικα στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.

Το θέμα του ΕΝΦΙΑ αποτελεί το μεγάλο “αγκάθι” καθώς υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις τόσο από πλευράς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ.

Μέχρι στιγμής, μόνο οι αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου για οικόπεδα και αγροκτήματα με οικίες εκτός του συστήματος αντικειμενικών αξιών έχουν ήδη «κλειδώσει», ενώ για τα υπόλοιπα θα πρέπει να εξεταστούν οι επιπτώσεις ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι εισπρακτικοί στόχοι.

Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να δείξουν πως διαπραγματεύονται σκληρά και γι’αυτό θα στείλουν μήνυμα πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις. Παράλληλα θέλουν να πιέσουν (όσο το δυνατόν) τους εταίρους να επιτρέψουν έστω μερικές ανάσες στη φορολογική καταιγίδα και ταυτόχρονα να επαναφέρουν το αίτημα της τελικής συζήτησης για το χρέος

Επί τάπητος στη συνάντηση, που αναμένεται να έχουν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα τεθεί και η στρατηγική της ελληνικής πλευράς εν όψει της προπαρασκευαστικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Παρίσι, στην οποία η Αθήνα ποντάρει πολλά. Μέχρι τότε οι συσκέψεις με τους υπουργούς που θα ταξιδέψουν στη γαλλική πρωτεύουσα (Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης) θα είναι συνεχείς.

Ένα άλλο ζήτημα που θα απασχολήσει τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο δεν είναι άλλο από το αντιρατσιστικό, το οποίο ένεκα αντιδράσεων έχει μετατραπεί σε γιοφύρι της Άρτας, αφού για δεύτερη φορά παραπέμφθηκε στις καλένδες. Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μπει στο αντιρατσιστικό και η ρύθμιση για τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια ώστε να μπορούν να υπογράφουν Σύμφωνο Συμβίωσης.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος αναμένεται να μοιράσουν και την… πίτα της ΔΕΘ, διανέμοντας εν μέρει και τα εκλογικά οφέλη από τις επικείμενες ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις.

Πηγή: newsbomb.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook