Το μέγεθος πράγματι μετράει, όταν πρόκειται για τη γονιμότητα

το-μέγεθος-πράγματι-μετράει-όταν-πρόκ-751395

Οι λιγότερο «προικισμένοι» άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι στείροι. Αυτό έδειξε μελέτη, που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο αναπαραγωγικής ιατρικής στο Κολοράντο των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Είναι η πρώτη μελέτη που συνδέει το μέγεθος του πέους με τη γονιμότητα.

Διαπιστώθηκε ότι, κατά μέσο όρο, οι άνδρες που ήταν υπογόνιμοι, είχαν πέος περίπου ένα εκατοστό μικρότερο από εκείνους που δεν είχαν πρόβλημα γονιμότητας. Όσοι άνδρες δεν είχαν αναπαραγωγικά προβλήματα, είχαν μέσο μήκος πέους 13,4 cm ενώ σ’ εκείνους που ήταν στείροι το μέγεθος ήταν 12,5 cm.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Austen Slade από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, Salt Lake City, δήλωσε, βέβαια, ότι οι υγιείς άντρες δεν πρέπει να αρχίσουν να φοβούνται ότι εξαιτίας του μεγέθους τους δεν έχουν πιθανότητες να γίνουν πατέρες. Αντ ‘αυτού είπε ότι οι συνθήκες που προκάλεσαν στειρότητα, όπως τυχόν ορμονικά προβλήματα ή προβλήματα στους όρχεις, μπορεί, επίσης, να οδηγήσουν σε μικρότερο μήκος πέους.

«Αυτή είναι η πρώτη μελέτη για τον εντοπισμό της σχέσης μεταξύ του μικρότερου πέους και της ανδρικής στειρότητας», δήλωσε. «Είναι πιθανώς μια εκδήλωση συγγενών ή γενετικών παραγόντων, που προδιαθέτουν κάποιον για στειρότητα. Προς το παρόν οι άνδρες με μικρότερο πέος δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη γονιμότητά τους».

Η μελέτη εξέτασε στοιχεία για 815 άνδρες, που επισκέπτονταν μια κλινική για ουρολογικά προβλήματα και για θέματα αναπαραγωγής, μεταξύ του 2014 και του 2017. Από αυτούς 219 άνδρες αναζήτησαν βοήθεια για στειρότητα και 596 ζήτησαν βοήθεια για άλλες καταστάσεις, όπως η στυτική δυσλειτουργία και ο πόνος των όρχεων.

Οι άνδρες μετρήθηκαν με τη χρήση ενός πρότυπου τεστ, που ονομάζεται «Μήκος του τραυματισμένου πέους» και υπολογίζει το μήκος πέους, όταν αυτό είναι σε στύση.

«Ένα εκατοστό μπορεί να μην είναι μια εντυπωσιακή διαφορά, αλλά στη μελέτη είχε σαφή στατιστική σημασία. Παραμένει να καθοριστεί εάν υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη πέους, που σχετίζονται με πιο σοβαρή στειρότητα», κατέληξε ο επικεφαλής ερευνητής.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι κάποια φυσικά προβλήματα στα γεννητικά όργανα των ανδρών μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα. Όπως, για παράδειγμα, η κρυψορχία και οι μικροί όρχεις, που συνοδεύονται από μικρότερη παραγωγή σπέρματος.

Πηγή: healthmag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook