Το Λύκειο Βουκολιών στο Νοσοκομείο Χανίων | Ενημέρωση για θέματα αιμοδοσίας και τροχαίων ατυχημάτων

το-λύκειο-βουκολιών-στο-νοσοκομείο-χα-467849

Την Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016, ομάδες μαθητών της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Βουκολιών επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η ομάδα του τμήματος Ερευνητικής Εργασίας με τίτλο «Η αξία του εθελοντισμού ως κοινωνική προσφορά. Εθελοντική αιμοδοσία, ύψιστη ανιδιοτελής πράξη» επισκέφθηκε το Τμήμα Αιμοδοσίας.

dscn1040

Οι μαθητές συνομίλησαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος. Τους έθεσαν ερωτήσεις που αφορούσαν τους εθελοντές αιμοδότες, την πράξη της αιμοδοσίας, αλλά και τη διαδικασία ελέγχου και διατήρησης του αίματος. Επίσης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του τμήματος και παρακολούθησαν τη διαδικασία αιμοδοσίας από εθελοντή αιμοδότη.

Η ομάδα του τμήματος Ερευνητικής Εργασίας με τίτλο «Παραβατικότητα σε θέματα Οδικής Ασφάλειας στην περιοχή των σχολείων Βουκολιών» επισκέφτηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου ενημερώθηκε για τις ενέργειες που κάνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όταν αντιμετωπίζει περιστατικό τροχαίου ατυχήματος.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το φυσικοθεραπευτήριο του νοσοκομείου, την ορθοπεδική και νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, όπου οι μαθητές μίλησαν με γιατρούς αλλά και με ασθενείς, θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Έπειτα, ο κ. Αντώνης Κρασουδάκης, νευροχειρουργός, μίλησε στους μαθητές και των δύο ομάδων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για τα τροχαία ατυχήματα και παρουσίασε σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Ο κ. Κρασουδάκης τόνισε ότι πρέπει να υιοθετηθεί ο χαρακτηρισμός τροχαία εγκλήματα και όχι ατυχήματα και ότι το φαινόμενο είναι θέμα κοινωνικό και πολιτικό. Επίσης, τονίστηκε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων παρέχει τη δυνατότητα για τέτοιες ενημερώσεις και βιωματικές δράσεις. Οι μαθητές συζήτησαν, προβληματίστηκαν και δεσμεύτηκαν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία με δράσεις και κυρίως με το να αποτελέσουν οι ίδιοι παραδείγματα εθελοντισμού και σωστού οδηγού, επιβάτη και πεζού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook