Το λάθος του Δήμου Χανίων που θα κρατήσει για πολύ καιρό κλειστές τις καντίνες σε Αγίους Αποστόλους και Χρυσή Ακτή

το-λάθος-του-δήμου-χανίων-που-θα-κρατήσ-689646
Φωτογραφία αρχείου

Ένα λάθος στην προκήρυξη της δημοπράτησης για τα δημοτικά αναψυκτήρια δικαίωσε τους δύο πλειοδότες που την είχαν προσβάλει και οδηγεί σε νέα προκήρυξη την ώρα πολυσύχναστες καντίνες παραμένουν κλειστές μέχρι νεοτέρας μετά την εκδίωξη των δύο επιχειρηματιών που ενώ προσπαθούσαν να ακυρώσουν το διαγωνισμό, συνέχιζαν να τις λειτουργούν ανενόχλητοι.

Αναλυτικότερα, στην προκήρυξη του δήμου Χανίων, είχε ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να προσκομίσουν ένα χαρτί το οποίο όμως δεν εκδίδεται πια από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με αποτέλεσμα κάποιοι να το προσκομίσουν και άλλοι όχι. Οι πλειοδότες των επίμαχων αναψυκτηρίων σε Αγίους Αποστόλους και Χρυσή Ακτή, προσέφυγαν κατά άλλων συμμετεχόντων οι οποίοι δεν είχαν προσκομίσει το χαρτί, θέλοντας να ακυρώσουν τις συμμετοχές και με τον τρόπο αυτό να μειώσουν το αντίτιμο. Πρόκειται για τις θέσεις ΑΚ8 και ΑΚ13 οι οποίες “έκλεισαν” στα 37.000 ευρώ και 65.000 ευρώ αντίστοιχα και ήταν οι μόνες που “χτυπήθηκαν” δυνατά από τρεις και τέσσερις αντίστοιχα ενδιαφερόμενους.

Μετά την δικαίωση των δύο και από την επιτροπή του άρθρου 152, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να κάνει νέα προκήρυξη και όχι επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με νέους όρους όπου δεν θα ζητείται πλέον αυτό το χαρτί από το Εμπορικό Επιμελητήριο και με νέο τίμημα που θα καθορίσει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Χανίων.

Η επιτροπή πιθανότητα θα συνεδριάσει την Παρασκευή το πρωί ενώ στόχος του Δήμου Χανίων είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο. Στο μεταξύ αύριο έχει διαταχθεί να αδειάσουν και από εξοπλισμό τα δύο αναψυκτήρια.

Για το θέμα ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση για το θέμα με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

«Βολές» από τη μειοψηφία

«Λόγω των χειρισμών σας έχουμε φτάσει μέσα Ιουνίου να έχουμε κλειστές καντίνες. Το θέμα έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς κατ΄εμάς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Φυσικά και συναινούμε στον νέο διαγωνισμό γιατί δεν είναι δυνατόν να είναι κλειστές οι καντίνες» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Αγγελάκη.

«Ο Δήμος χάνει έσοδα και οι πολίτες στερούνται ενός σημαντικού αγαθού. Κάποιος ευθύνεται και κάποιος πρέπει να απολογηθεί. Η ευθύνη του Δημάρχου είναι ότι δεν ελέγχει τους συνεργάτες τους όπως θα έπρεπε και τα αποτελέσματα φαίνονται σήμερα» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παπαδογιάννης και προσέθεσε πως η εξέλιξη δικαιώνει την καταρχήν στάση του δημοτικού συμβουλίου που δεν δέχτηκε να συζητήσει το θέμα τότε που επιχείρησε να το εισάγει ως αντιδήμαρχος, ο Μιχάλης Βλαχάκης.

«Να αποκλειστούν από τον διαγωνισμό οι συγκεκριμένοι δύο επιχειρηματίες» ζήτησε ο Γιάννης Σαρρής εφόσον, όπως είπε, αποδείχτηκε και βεβαιώθηκε ότι παρανομούσαν, καταπατώντας δημόσια περιουσία. Τόνισε δε πως ο Δήμαρχος προσπαθώντας να θριαμβολογήσει δεν δίστασε να ακυρώσει τους χειρισμούς και των συνεργατών του αλλά και των υπηρεσιών.

«Να τρέξουμε γρήγορα τον διαγωνισμό με μια λογική τιμή εκκίνησης» ζήτησε ο Νίκος Παπαντωνάκης, προσθέτοντας πως κανείς δεν μπορεί να μιλά για δικαίωση αφού έγιναν πολλοί λάθος χειρισμοί και από την πλευρά του Δημάρχου και από την πλευρά του δημοτικού συμβουλίου που δεν δέχτηκε να συζητήσει το θέμα.

«Υπήρχε ανομία, καθεστώς πολιτικής και αυτοδιοικητικής κάλυψης και μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο και η οποία συνεχίστηκε» ανέφερε, τέλος, ο Σεραφείμ Ρίζος, καταλογίζοντας στον δήμαρχο πολιτική ευθύνη.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Το λάθος του Δήμου Χανίων που θα κρατήσει για πολύ καιρό κλειστές τις καντίνες σε Αγίους Αποστόλους και Χρυσή Ακτή

  1. Παλιο λαμόγια Κάντε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και αφήστε τις χαρτουρες και τα μουφαρα

  2. Σιγα μην στερωμαστα αγαθα σπο της καντινες η απο τα 5ευρα το ατομο των ξαπλωστρων .

  3. Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ

    ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ Ο ΦΟΝΙΑΣ
    ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΠΩΣ ΗΤΑΝΕ Ο ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ
    ΠΟΥ ‘ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΘΗΡΙΑ

    ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
    ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
    ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
    ΜΑ ΣΚΑΡΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΥΛΟΙ

    ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
    ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΙΑ
    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
    ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

    ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ
    ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΕ ΜΠΑΡΑΚΙΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
    ΠΝΙΞΑΝΕ ΤΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ

    ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
    ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΩΡΑ
    ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ
    ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ

    ΥΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΦΥΓΑΝ
    ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΑ
    Ο ΤΑΣΟΣ ΕΚΑΤΑΛΑΒΕ
    ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΠΑΡΑ

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ
    ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ
    ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ.

    Υ.Γ.: ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ….

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook