Το κορίτσι του Πάπα ανάβει φωτιές στο Βατικανό

το-κορίτσι-του-πάπα-ανάβει-φωτιές-στο-β-89076

symboulos-papa-Η Φραντσέσκα Ιμακολάτα Τσαούκουι δεν είναι μοντέλο, δεν είναι τραγουδίστρια ή έστω παρουσιάστρια όπως θα μπορούσε να υποδηλώσει η εμφάνισή της αλλά το δεξί χέρι του Ποντίφικα.

Η 30χρονη Φραντσέσκα μελαχρινή, γοητευτική και γεμάτη ερωτισμό έχει αναστατώσει το Βατικανό με την παρουσία της.

Είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο νέος Πάπας είναι ασύγκριτα πρωτοποριακός στις επιλογές του σε σχέση με τους προκατόχους του. Έτσι, παρά την προκλητική ίσως εμφάνισή της, δεν δίστασε να προσλάβει ως σύμβουλο που θα στελεχώσει την ειδική επιτροπή οχτώ ανδρών οι οποίοι θα έχουν ως στόχο να εξετάσουν τις οικονομικές ατασθαλίες της Τράπεζας του Βατικανού

Η επιλογή του μόνο απαρατήρητη δε θα μπορούσε να περάσει μέσα στο ανδροκρατούμενο Βατικανό, όμως, η έντονη παρουσία της Ιταλίδας με καταγωγή από το Μαρόκο, αναστάτωσε λίγο παραπάνω από όσο θα περίμενε κανείς το περιβάλλον της Αγίας Εδρας.

Ο λόγος; Τα αρνητικά σχόλια και οι αποκαλύψεις της Τσαούκουι στο Twitter για ισχυρούς άνδρες του Βατικανού, αλλά και για τον πραγματικό λόγο της ξαφνικής παραίτησης του πάπα Βενέδικτου.

«Επιβεβαιώνω: ο πάπας Βενέδικτος παραιτήθηκε γιατί είναι άρρωστος με λευχαιμία εδώ και ένα χρόνο», «Ο καρδινάλιος Ταρτσίζιο Μπερτόνε (ο οποίος φέρεται να απέκρυψε υπόθεση παιδοφιλίας), είναι διεφθαρμένος», «Ο Τζούλιο Τρεμόντι (πρώην υπουργός Οικονομικών) είχε λογαριασμό στο Ior. Μόλις έμαθαν ότι είναι γκέι τον διέγραψαν», ήταν μερικά από τα «καταραμένα» tweets που αναρτήθηκαν λίγους μήνες πριν της γίνει επαγγελματική πρόταση από το Βατικανό και προκάλεσαν αναστάτωση στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η Φραντσέσκα Ιμακολάτα (που σημαίνει άσπιλη) Τσαούκουι, αφού διέγραψε το προφίλ της στο δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε πως δεν ανήρτησε η ίδια τα μηνύματα αυτά, αλλά κάποιος άγνωστος εισέβαλε στη σελίδα της.

Παρόλα αυτά επισήμανε πως δεν ανησυχεί γιατί «ούτε ο Ποντίφικας είναι ανήσυχος».

Ταραγμένοι, ωστόσο, φάνηκαν ο Τρεμόντι, αλλά και ο Μπερτόνε, οι οποίοι διεμήνυσαν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook