Το ΚΚΕ για την πυρκαγιά στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων

το-κκε-για-την-πυρκαγιά-στο-πολεμικό-μο-717423

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του Κ.Κ.Ε καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) για την εγκληματική πολιτική τους που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του κτηρίου του Ιταλικού στρατώνα και σημαντικού αρχειακού, ιστορικού και πολιτιστικού υλικού. Είναι αυτές οι πολιτικές που μοναδικό τους στόχο έχουν να υπηρετούν τις μπίζνες και το καπιταλιστικό κέρδος.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι σοβαρές γιατί χρόνια ολόκληρα είχαν εγκαταλείψει το συγκεκριμένο κτήριο ασυντήρητο, αφύλακτο, πολύ περισσότερο χωρίς καμία λειτουργία και χρήση. Είναι η ίδια πολιτική που αφήνει στην ερήμωση το κολυμβητήριο και το ποδηλατοδρόμιο στο Ακρωτήρι, το διπλανό κτήριο του ΙΚΑ (πρώην πολύ-ιατρείο), όλες τις εγκαταστάσεις του πρώην ψυχιατρείου στην Σούδα και αρκετές άλλες περιπτώσεις.

Τα παραπάνω συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι λαϊκές ανάγκες για πολιτισμό, άθληση και για στέγαση καθημερινά διευρύνονται. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι εκατοντάδες φοιτητές δυσκολεύονται να βρουν κατοικία και πολλοί εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.

Το Κ.Κ.Ε καλεί τον Χανιώτικο λαό να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα.

  • Αυτό είναι το εγκληματικό σύστημα που όλοι τους υπηρετούν.
  • Να διεκδικήσει την αποκατάσταση του κτηρίου με ευθύνη και χρηματοδότηση της κυβέρνησης.

Παράλληλα η κεντρική επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος έκανε σχόλιο και για τις πυρκαγιές στα Χανιά αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Οι πυρκαγιές στην Κινέτα, στα Χανιά και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες καταστρέφουν δασικές και αγροτικές εκτάσεις, αλλά και κατοικίες, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας, την ανεπάρκεια των υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, καθώς και τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από κάθε αρμόδια κρατική και τοπική αρχή, να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το ζήτημα αυτό έθεσε σε τηλεφωνική επικοινωνία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, από τον οποίο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook