Το Ισραήλ διαψεύδει την ανάληψη ευθύνης από το ISIS για την τραγωδία στην Ιερουσαλήμ

το-ισραήλ-διαψεύδει-την-ανάληψη-ευθύν-549490

Διαψεύδουν οι ισραηλινές Αρχές τον ισχυρισμό του Ισλαμικού Κράτους ότι ήταν υπεύθυνο για τη διπλή ένοπλη επίθεση στην Ιερουσαλήμ, την Παρασκευή, που στοίχισε τη ζωή σε μία αστυνομικό και προκάλεσε τον τραυματισμό ενός συναδέλφου της.

Tο ISIS έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη μέσω τηλεγραφήματος του προπαγανδιστικού πρακτορείου του, του Amaq.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της ισραηλινής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έως τώρα δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να συνδέει τους τρεις δράστες με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση.

Σημειώνεται ότι δύο παλαιστινιακές οργανώσεις, η Χαμάς και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΛΜΑΠ), υποστήριξαν πως οι τρεις δράστες συνδέονταν μαζί τους. Το ΛΜΑΠ μάλιστα υποστήριξε πως δύο εκ των δραστών ήταν μέλη του.

Οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με ένα αυτόματο υποπολυβόλο και μαχαίρια, σκοτώθηκαν επί τόπου από αστυνομικά πυρά. Η διπλή επίθεση έλαβε χώρα σε δύο σημεία κοντά στην Πύλη της Δαμασκού, στο τείχος της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία SITE, που παρακολουθεί ισλαμιστική προπαγάνδα στο διαδίκτυο, πρόκειται για την πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τρομοκρατική ενέργεια στο Ισραήλ.

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook