Το «Ισλαμικό Κράτος» χρησιμοποιεί σκλάβες του σεξ ως δόλωμα για να στρατολογήσει βιαστές

το-ισλαμικό-κράτος-χρησιμοποιεί-σκ-596742

Σκλάβες του σεξ ως «δόλωμα» χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το «Ισλαμικό Κράτος» για να προσελκύσουν βιαστές και άτομα με ροπή στην ενδοοικογενειακή βία, όπως αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τη βρετανική δεξαμενή σκέψης “Henry Jackson Society” η πρακτική αυτή είναι διαδεδομένη σε τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνον από τις απαγωγές και το δουλεμπόριο το «Ισλαμικό Κράτος» κατάφερε πέρυσι να συγκεντρώσει τεράστια ποσά, που σύμφωνα με εκτιμήσεις κυμαίνονται μεταξύ 8,5 και 25,5 εκατομμυρίων ευρώ και κάποιες πηγές αναφέρουν ότι τα αντίστοιχα έσοδα φέτος θα είναι πολύ περισσότερα, καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν να καλύψουν τις απώλειες εσόδων από άλλες πηγές στα συρρικνούμενα εδάφη τους.

Η συντάκτρια της έκθεσης, Νικίτα Μαλίκ, λέει ότι ενώ οι διακινητές και οι τρομοκράτες αντιμετωπίζονται συνήθως ως χωριστές ομάδες, τα τελευταία χρόνια εντείνουν τη συνεργασία τους:

«Βλέπουμε τρομοκράτες που είναι διακινητές κι οι διακινητές είναι εγκληματίες. Άρα είναι φυσικά να θέλουν να συνεργάζονται αυτές οι ομάδες. Οι τρομοκράτες έχουν ένα πρόσθετο ιδεολογικό κίνητρο καθώς χρησιμοποιούν την προπαγάνδα για να δικαιολογήσουν τον εξανδραποδισμό και τους βιασμούς των απίστων. Καθώς οι τρομοκρατικές οργανώσεις αρχίζουν να χάνουν εδάφη, στήνουν προπύργια κατά μήκος των οδών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι».

Το «Ισλαμικό Κράτος» διεκήρυξε στο παρελθόν ότι ένας από τους βασικούς στόχους της εκστρατείας γενοκτονίας που εξαπέλυσε κατά της κουρδικής μειονότητας των Γιαζίντι στο Σιντζάρ του βορείου Ιράκ ήταν να απαγάγει γυναίκες και κορίτσια για να τις χρησιμοποιούν οι μαχητές του ως σεξουαλικές σκλάβες. Αυτό, σύμφωνα με το βρετανικό think tank, «λειτούργησε ως κίνητρο για νεοσύλλεκτους και ξένους μαχητές με την υπόσχεση συζύγων και σεξουαλικών σκλάβων να λειτουργεί ως άγκιστρο».

Μια λεπτομερής ανάλυση μελών του ISIS που προέρχονται από Ευρώπη και ΗΠΑ ανακάλυψε ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εξ’ αυτών είχαν ιστορικό ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας, γεγονός που καταδεικνύει «μια σχέση μεταξύ της διάπραξης τρομοκρατικών επιθέσεων και ενός ιστορικού κακοποιήσεων και σεξουαλικής βίας» από μέρους των δραστών.

Ο Οντόνγκο Αχμέντ από το βόρειο Λονδίνο είχε καταδικαστεί σε οκταετή κάθειρξη για το βιασμό μιας 16χρονης στη Βρετανία, αλλά διέφυγε στη Συρία το 2013 ενώ είχε πάρει ολιγοήμερη άδεια. Ένας άλλος, ο Σιντάρτα Νταρ, πατέρας τεσσάρων παιδιών από το Λονδίνο, έπαιξε κεντρικό ρόλο στην εκστρατεία των τζιχαντιστών κατά των Γιαζίντι. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός θύματός του, της 18χρονης Νιχάντ Μπαρακάτ, ο Νταρ συμμετείχε συστηματικά στη διακίνηση και κακοποίηση κοριτσιών Γιαζίντι και μάλιστα πήρε ορισμένες ως προσωπικές του σκλάβες.

«Αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν ενδείξεις μιας σεξουαλικά υποκινούμενης τρομοκρατίας, όπου άτομα με βεβαρημένο ιστορικό σεξουαλικής βίας προσελκύονται από τις σεξουαλικές ωμότητες που διαπράττουν μέλη του Ισλαμικού Κράτους», είπε η Μαλίκ.

Ένας από τους δράστες της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου τον περασμένο Ιούλιο, ο Ρασίντ Ρεντουάν, είχε ιστορικό ενδοοικογενεικής βίας και η φίλη του διέφυγε σε άσυλο για να γλιτώσει. Ο 52χρονος Χαλίντ Μασούντ, ο τζιχαντιστής που σκόρπισε τον τρόμο στο Γουέστμινστερ, είναι άλλη μια περίπτωση τρομοκράτη με ιστορικό βίας και κακοποίησης – εν προκειμένω το θύμα ήταν η δεύτερη γυναίκα του.

Η πρακτική είναι διαδεδομένη και στη Μαύρη Ήπειρο. Η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία προσπάθησε επίσης να αυξήσει με βιασμούς, καταναγκαστικούς γάμους και βίαιο εξισλαμισμό τον πληθυσμό των παιδιών στα εδάφη που ελέγχει, ώστε να μπορεί να τους διδάσκει την τζιχαντιστική της ιδεολογία.

Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι τρομοκράτες διακινούν επίσης ναρκωτικά και όπλα, κάνουν δουλεμπόριο εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία προσφύγων να διαφύγουν προς την Ευρώπη και ξεπλένουν μαύρο χρήμα στα εδάφη που ελέγχει το «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη και οι Αφρικανοί ομοϊδεάτες στο Νίγηρα και τη Νιγηρία.

Και για να το πετύχουν αυτό συχνά στρατολογούν πρώην μέλη συμμοριών, ώστε να εκμεταλλευτούν τη σχετική εμπειρία τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook