Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

το-ισλαμικό-κράτος-ανέλαβε-την-ευθύνη-544487

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, διαμέσου του φιλικού προς τους τζιχαντιστές πρακτορείου ειδήσεων Amaq.

«Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής.

  • Έφοδοι και συλλήψεις

Συνεχείς είναι εξάλλου οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση, με επτά νεκρούς και 48 τραυματίες, ενώ ομόθυμη είναι η καταδίκη της από τη διεθνή κοινότητα.

Ήδη έχουν γίνει 12 συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο σε σχέση με την επίθεση, η οποία άρχισε το Σάββατο το βράδυ, όταν στη Γέφυρα του Λονδίνου φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς, ενώ στο γειτονικό Μπόροου Μάρκετ οι δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρια.

Το απόγευμα της Κυριακής το Sky News μετέδωσε ότι οι αρχές έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα στο ανατολικό Λονδίνο το οποίο χρησιμοποιούσε ένας από τους τρεις δράστες της επίθεσης.

Σε δηλώσεις του, νωρίτερα, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Μαρκ Ρόουλ είπε ότι οι δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά της αστυνομίας, με οκτώ αστυνομικούς να πυροβολούν πάρα πολλές φορές προκειμένου να σταματήσουν τους τρεις δράστες. Όπως ανέφερε, φαίνονταν σαν βομβιστές αυτοκτονίας που φόραγαν γιλέκα με εκρηκτικές ύλες, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικα.«Οκτώ ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους… Η πρωταρχική μας εκτίμηση είναι ότι έριξαν 50 βολές, στο σημείο, οι οκτώ αυτοί αστυνομικοί πυροβόλησαν 50 φορές. Οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρκ Ρόουλι.

Όπως έκανε γνωστό, ένας πολίτης τραυματίστηκε από πυρά κατά τη διάρκεια του περιστατικού, όμως η ζωή του δεν κινδυνεύει.

  • 21 σε κρίσιμη κατάσταση

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των τραυματιών, από τους συνολικά 48 οι 21 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είναι καιρός να πούμε «ως εδώ»», δήλωσε από την πλευρά της η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, η οποία τόνισε ότι στη χώρα της υπάρχει «υπερβολική ανοχή στον ισλαμιστικό εξτρεμισμό».

naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook