Το θρίλερ της απαγωγής του αρτοβιομηχάνου | Οι απαγωγές που συγκλόνισαν το πανελλήνιο | Video

το-θρίλερ-της-απαγωγής-του-αρτοβιομηχ-108712

Σχεδόν 16 ώρες έμεινε στα χέρια των απαγωγέων ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος που κατάφερε να πείσει τον έναν από τους δράστες να παραδοθεί.

Λίγο μετά τις 16:30 χθες το απόγευμα ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας και είπε στον ειδικό φρουρό που βρισκόταν στην είσοδο: «Γεια σας είμαι ο επιχειρηματίας που ψάχνετε. Πίσω μου είναι ο απαγωγέας μου. Εντάξει το παιδί έκανε ένα λάθος και μετάνιωσε. Θέλει να παραδοθεί».

Πράγματι λίγα μέτρα πιο πίσω βρισκόταν ο 37χρονος Μολδαβός που συμμετείχε στην απαγωγή και κρατούσε τον επιχειρηματία σε σπίτι στην Κερατέα. Ο ειδικός φρουρός εντόπισε πάνω του ένα πιστόλι, μία χειροβομβίδα ανατολικού τύπου και ένα ζευγάρι χειροπέδες. Τον οδήγησε αμέσως στο εσωτερικό όπου έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς για τις συνθήκες της απαγωγής.

Νωρίτερα ο επιχειρηματίας κατάφερε να πείσει τον δράση ότι δεν θα καταφέρει να γλιτώσει τη σύλληψη και του επαναλάμβανε ότι έκανε ένα λάθος όπως όλοι οι άνθρωποι. «Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη έτσι και εσύ έκανες ένα λάθος» φέρεται να έλεγε ξανά και ξανά ο επιχειρηματίας. Ιδιαίτερο βάρος είχε και το γεγονός ότι ο Μανώλης Καραμολέγκος γνώριζε τον δράστη αφού ήταν πρώην εργαζόμενος του και του υποσχέθηκε να τον βοηθήσει. Έτσι μετά από κάποιες ώρες ο Μολδαβός να αποφασίσει να παρουσιαστεί στο ΑΤ Κερατέας και να παραδοθεί.

Το χρονικό της απαγωγής

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο επιχειρηματίας απήχθη το βράδυ της Τρίτης στις 23.00, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην Πεντέλη, από το εργοστάσιο.

Ο Μανώλης Καραμολέγκος είχε τηλεφωνήσει φεύγοντας από το εργοστάσιο στο σπίτι του για να τον περιμένουν για φαγητό, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Στην περιοχή του Γέρακα προσέγγισαν το αυτοκίνητο του δύο δίκυκλα, στα οποία πιθανότατα επέβαιναν τρία άτομα (σύμφωνα με την Αστυνομία στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά, πιθανότατα, πέντε άτομα) και οι δράστες τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν.

Ο επιχειρηματίας πιθανότατα αντιστάθηκε, γιατί αργότερα βρέθηκαν στο σημείο σπασμένα τα γυαλιά του.

Οι απαγωγείς τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας στο σημείο, ένα από τα δίκυκλα που χρησιμοποίησαν.

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν την σκηνή της απαγωγής, ειδοποίησαν την Αστυνομία και στην περιοχή άρχισαν αναζητήσεις, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς είχε συμβεί.

Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω στον γιο του κ. Καραμολέγκου, ο οποίος είχε βγει να ψάξει τον πατέρα του, στην διαδρομή που ακολουθούσε για το σπίτι τους στην Πεντέλη, επειδή είχε αργήσει πολύ και ανησύχησαν.

Έτσι διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο πράγματι για απαγωγή και ενημερώθηκε η Ασφάλεια, η οποία ανέλαβε την υπόθεση και είχε συνεχώς επαφή με την οικογένεια.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.

Συγκεκριμένα, από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κινούνταν στην περιοχή των Μεσογείων και ειδικότερα προς την πλευρά του Κουβαρά.

Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα και αποκλείστηκαν, με ισχυρές δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.

Το πρωί της Τετάρτης, οι δράστες τηλεφώνησαν στην οικογένεια ζητώντας λύτρα, ενώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης του, ζητώντας του να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό και θα τον ενημέρωνε τι θα το έκαναν. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το ποσό των λύτρων έφτασε τα 2 εκατ. ευρώ.

Ανθρωποκυνηγητό για τον «εγκέφαλο»

Η απόφαση του δράστη να παραδοθεί σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη και του δεύτερου απαγωγέα. Νωρίς χθες το βράδυ συνελήφθη ένα ακόμη άτομο που επέβαινε σε ταξί που δεν ήταν μισθωμένο μαζί με τον τρίτο δράστη, που δεν έχει συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν πληροφορία ότι οι απαγωγείς κινούνταν με ταξί και έστησαν μπλόκα σε διάφορα σημεία στην Ανατολική Αττική. Μάλιστα είχαν και τον αριθμό κυκλοφορίας, γι’ αυτό έκαναν έλεγχο στο συγκεκριμένο όχημα, όπου συνέλαβαν τον έναν από τους επιβάτες, ενώ ο άλλος δράστης κατάφερε να διαφύγει μέσα στα χωράφια.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

astynomia1

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook