ΤΟ ΖΑΡΠΑΚΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 22/05/2014

το-ζαρπακι-τησ-ημερασ-22-05-2014-140327

tsipras sarrisΟ Σαρρής ποτέ δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ… και ούτε έγινε!

Τα Χανιά είναι μια μικρή πόλη και όλοι ξέρουμε την μικρότερη ή μεγαλύτερη ιστορία του καθενός μας. Στην πολιτική συνήθως δεν μπορείς να κρίνεις ποιες θέσεις είναι σωστές ή λανθασμένες, αφού τον ρόλο του κριτή τον αναλαμβάνει συνήθως η ιστορία.

Όμως υπάρχουν γεγονότα σημαντικά και αναμφισβήτητα που σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να γνωρίζουμε.

Ο Γιάννης Σαρρής ήταν σχεδόν πάντα απέναντι σε προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ συναδέλφους του, στο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών της δημόσιας δωρεάν δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.

Ο Γιάννης Σαρρής συμμετείχε σε μια διαδικασία που προήλθε από τον ΣΥΡΙΖΑ και διεκδίκησε την θέση του υποψηφίου δημάρχου με τρόπο που προβλημάτισε πολλούς από τους συμμετέχοντες, μιας και η υποψηφιότητα του ενισχύθηκε μετά από την παραίτηση συνδιεκδικητών του, που ορισμένοι εξ αυτών άνηκαν στον στενό φιλικό του κύκλο.

Όμως,  η διαδικασία εξελίχθηκε η πρωτοβουλία προχώρησε, οι πικρίες έμειναν πίσω και όλοι μαζί προχώρησαν στη συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Ο συνδυασμός και κυρίως ο επικεφαλής ήθελε πάση θυσία την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, και σύμφωνα με πληροφορίες, σε βαθμό σχεδόν αδικαιολόγητο και με επιμονή άνευ προηγουμένου.

Έτσι έγινε και να οι  φωτογραφίες και οι αγκαλιές με τον Σταθάκη, ορίστε οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του κόμματος να μπαινοβγαίνουν στο εκλογικό τους κέντρο, κι από την άλλη συνεχείς παρουσιάσεις στην Αυγή και ανακοινώσεις στο «Κόκκινο» όπως και από τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

sarris tsipras agora22aprΤο αποκορύφωμα της ΣΥΡΙΖΟυποστήριξης ήταν η πρώτη θέση δίπλα στον Αλέξη στην συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς. Σε μια συγκέντρωση που δόθηκε η ευκαιρία στον επίσημο υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ να προλογίσει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και να μιλήσει μπροστά σε ένα κοινό που δεν είχε ξαναμιλήσει ποτέ στη ζωή του.

Αφού λοιπόν πήρε ότι περισσότερο μπορούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη των εκλογών δήλωσε: « στις ευρωεκλογές στηρίζουμε ψηφοδέλτια που έχουν αντιμνημονιακή πολιτική και προσεγγίζουν την άποψη μας», δες ΕΔΩ.

Η λέξη ΣΥΡΙΖΑ πουθενά …

Έξυπνος ο Σαρρής αλλά μάλλον όχι ΣΥΡΙΖΑ …

Και μια ωραία φωτογραφία, αφιερωμένη στη μέγιστη παλαιοκομματική πρακτική του συστήματος ΠΑΣΟΚ, που κύριος εκφραστής στα Χανιά εδώ και δεκαετίες, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

eterodimotes

 

ΖΑΡΠ …

 

One thought on “ΤΟ ΖΑΡΠΑΚΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 22/05/2014

  1. Τι ακριβώς θέλει να μας πεί δηλαδή το άρθρο; Ότι έπρεπε να μας υποδείξει ο Γιάννης να ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ; Η μήπως ότι, αφού ας πούμε δεν ειναι ΣΥΡΙΖΑίος, δεν ήταν κατάλληλος υποψήφιος;
    Μάλλον ο αρθρογράφος ξεχνά κάποια βασικά πράγματα: Για παράδειγμα ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος, από όποιον χώρο και αν προέρχεται, εκλέχθηκε αμεσα, πλειοψηφικά. Οτι υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον συνδυασμό. Οτι υπαρχουν επίσης αρκετοί που δεν αισθάνονται άνετα με σημαίες πάνω από το κεφάλι τους. Οτι υπάρχουν αρκετοί που φήφισαν τον συνδυασμό χωρίς οι ίδιοι να είναι ΣΥΡΙΖαίοι, και μεθαύριο, με αφορμή και την προηγούμενη ψήφο τους, πολύ πιθανόν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

    Αντιγράφω:
    «Ο συνδυασμός και κυρίως ο επικεφαλής ήθελε πάση θυσία την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, και σύμφωνα με πληροφορίες, σε βαθμό σχεδόν αδικαιολόγητο και με επιμονή άνευ προηγουμένου»;;;;;;;;;

    Να θυμίσω ότι τρεις μέρες πριν τις εκλογές, κυκλοφορούσε αθηναική εφημερίδα στην οποία αναφερόταν ότι στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Βάμβουκα, (άρθρο που έσπευσε να «διορθώσει» την επομένη το επισημο κομμα). Μήπως λοιπόν ΚΑΙ το κομμα πήρε ότι περισσότερο μπορούσε απο τον συνδυασμό; Αν κερδίσει ο κ. Βάμβουκας σε σχέση με τον κ. Σκουλάκη, δεν θα θεωρηθεί νίκη (και) του ΣΥΡΙΖΑ; (η χωρίς το «και»…) Αν περνούσε η Πρωτοβουλία μαζί με τον Δήμο Ενεργών πολιτών στον δεύτερο γύρο, δεν θα θεωρουταν ροζ όλα τα Χανιά; (για να μην παρεξηγηθώ, ροζ το χρώμα που αντιστοιχεί στα πανελ για τον ΣΥΡΙΖΑ…)
    Ισως λοιπόν για να είναι αρεστός στον κύριο ΖΑΡΠ ο κ. Σαρρής, θα έπρεπε να κομματικοποιήσει τον συνδυασμό και να λειτουργήσει με τον τρόπο του μηνύματος της φωτογραφίας…
    Φίλε ΖΑΡΠ θα αντιστρέψω το ζαρπάκι, θυμίζοντας ότι πολιτικοποίηση δεν σημαίνει απαραίτητα κομματικοποίηση. Και προσωπικά (αλλά όχι μόνο εγώ) στήριξα τον συνδυασμό ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook