Το Εργατικό Κέντρο Χανίων για την δίκη των τριών διαδηλωτών

το-εργατικό-κέντρο-χανίων-για-την-δίκη-248425

ergatiko-kentro-xanion1Την αμέριστη  συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους τρεις διαδηλωτές που δικάζονται την ερχόμενη Τετάρτη, γιατί είχαν συλληφθεί «την 25η Μαρτίου του 2012, επειδή μαζί με εκατοντάδες άλλους Χανιώτες διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία στην παρέλαση εκείνων των πολιτικών προσώπων που με την ψήφο τους και καταπατώντας καίρια  συνταγματικά δικαιώματα του λαού μας, επέβαλλαν σειρά από βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα που εξαθλίωσαν την ελληνική οικογένεια», εκφράζει με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει την αμέριστη  συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους τρεις συμπολίτες μας που δικάζονται την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, και καταδικάζει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των διεκδικητικών και κοινωνικών αγώνων.

Οι τρεις συμπολίτες μας συνελήφθησαν την 25η Μαρτίου του 2012, επειδή μαζί με εκατοντάδες άλλους Χανιώτες διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία στην παρέλαση εκείνων των πολιτικών προσώπων που με την ψήφο τους και καταπατώντας καίρια  συνταγματικά δικαιώματα του λαού μας, επέβαλλαν σειρά από βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα που εξαθλίωσαν την ελληνική οικογένεια.

Οι διώξεις όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται, στηρίζονται σε επίπλαστες κατηγορίες και στην προσπάθεια των μνημονιακών κυβερνήσεων να ποινικοποιήσουν τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες, κάτι που ζήσαμε κατά κόρον μέσα από συνεχείς  επιστρατεύσεις απεργών και παραδειγματικές συλλήψεις συνδικαλιστών και κοινωνικών αγωνιστών.

Όποιος τολμήσει να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια, συλλαμβάνεται. Όποιος αντιδράσει και αντισταθεί, διώκεται. Ας το γνωρίζουν όμως καλά οι διώκτες των εργατικών και κοινωνικών αγώνων,  ότι το δίκαιο είναι με το μέρος του λαού και των εργαζομένων. Γι’ αυτό και δεν παραδινόμαστε στις πολιτικές που φτωχοποιούν και ταπεινώνουν το λαό μας, ενώ παράλληλα ευτελίζουν την πατρίδα μας και την ξεπουλούν σε ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους. Θα αντιστεκόμαστε και θα  αγωνιζόμαστε μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ελεύθερη έκφραση και το δικαίωμα της διεκδίκησης, είναι ισχυρότερα από κάθε πολιτική που επιδιώκει την καταστολή τους!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook